Jégkorong

Nem sikerült felvenniük a ritmust

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.11.29. 06:29

Erdélyi túrájuk után immár hazai pályán láthatta újra a közönség az UNI GYŐR ETO HC csapatát, a MAC HKB Újbuda együttesét fogadták pénteken a Nemak Jégcsarnokban.

Nem kezdődött túl jól a találkozó a hazaiak számára, az első harmad felénél már 2 góllal vezetett az ellenfél Pápa és Schlekmann találataival. A 15. percben ugyan büntetőhöz jutottak, amit Szalma gyönyörűen értékesített, és amivel sikerült 1 gólra ledolgozni a hátrányt, de fél perccel a vége előtt Pozsgai volt eredményes, így az első szünetre ismét 2 gólos hátrányba kerültek a győriek. (1-3)

A második játékrész jól indult a házigazdáknak, sikerült gólra váltaniuk kettős emberelőnyüket és Bödök góljával ismét csak 1 pont volt a két csapat között. Itt viszont magasabb szintre kapcsolt a MAC és két gyors találattal elhúzott, amit Ladányi Balázs vezetőedző időkéréssel és kapuscserével próbált orvosolni. Ez úgy tűnt sikerült is, a következő gól hazai ütőről jött Páterka révén, de alig két perccel később válasz is érkezett, Izacky állította be a második harmad eredményét. (3-6)

Az utolsó harmadra sajnos a győrieknek nem sikerült megtalálniuk a ritmust, helyzeteiket, emberelőnyeiket nem tudták kihasználni, ami ezen a szinten már végzetesnek bizonyult. A MAC 4 gólt is szerzett a harmad folyamán, míg egyet sem kapott, beállítva a nem túl hízelgő végeredményt. (3-10)

UNI GYŐR ETO HC vs MAC HKB Újbuda: 3 – 10

Gólszerzők:
9 Szalma Zsolt, 32 Bödök Bence, 16 Páterka Bence (ETO)
23 Pápa, 97 Schlekmann (3), 14 Pozsgai, 93 Djumic, 39 Izacky, 27 Ritter, 29 Kreisz, 67 Molnár (MAC)

Ladányi Balázs vezetőedző így értékelte a meccset: “Részünkről sok értékelni való nincs a mai mérkőzésen, nagyon nem jól álltunk bele, egy férfias sportban kis nyusziként játszottunk hatvan percet, aminek meglett az eredménye. Ennyi technikai és taktikai hibával ebben a ligában ez az eredmény születik. Nincsenek rá szavaim, keressük az okát az utóbbi időben nagyon hullámzó teljesítményünknek, de ekkora pofont még nem kaptunk, amióta felnőttben vagyok.”

Galéria: Vig Norbert

A csapat vasárnap este idegenben, az Újpest ellen játszott, ahol 2-1-es vereséget szenvedtek.

Forrás: Győri ETO HC

Kapcsolódó témák: #Győri ETO HC | #jégkorong |