Labdarúgás

Nem sikerült a gyirmóti bravúr

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.10.31. 09:07

Az Alcufer Stadionba szombat este a bajnoki címvédő Ferencváros látogatott. A Gyirmót FC Győr derekasan küzdött, a rutin azonban a zöld-fehérek javára döntötte el a találkozót.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Szegi V., Ikic F., Széles I., Zeke M.- Radics M.(Kovács D., 88.p.)- F Hasani(Mayer Á.,88.p.), Nagy P.(Csonka A.,68), Hajdú Á.(Lencse L.,82.p.), Medgyes Z.- Simon A.(Varga B,68.p.)| Vezetőedző: Csertői Aurél

Ferencvárosi TC: Bogdán Á.- Somalia, Blazic, Mmaee, Civic- Laidouni, Vécsei B.Loncar 87.p.)- Mak(Marin, 70.p.), Tokmac(Besic 87.p.), Zachariassen(F. Boli, 61.p.)- Uzuni|Vezetőedző: Peter Stöger

Fokozott érdeklődés vezette fel a 11. fordulóbeli gyirmóti meccset, amikor a nemzetközi tapasztalattal is bíró bajnoki címvédő látogatott az ALCUFER Stadionban. A vártnak megfelelően a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és próbálták irányítani a játékot, de fölényük a játék derekáig meddőnek bizonyult, csupán Mak lövése és S. Mmaee fejese jelentett veszélyt a hazai kapura, míg a másik oldalon Hasani előtt adódott lehetőség, de a gól mindkét oldalon elmaradt. Későbbiekben sem változott a játék képe, a zöld-fehérek többször is eljutottak kisebb lehetőségig, de a jól záró gyirmóti védelem tartotta magát.

A második játékrészben villámrajtot vettek a vendégek, akik láthatóan nagyobb sebességre kapcsoltak, melynek eredményeként 2 perc elteltével be is találtak kapunkba. A lendületből ezt követően sem vettek vissza a fővárosiak, ami több helyzettel is párosult. Bő egy órai játék elteltével kissé kijöttek a hazaiak a szorításból, és ekkor Szegi Vince előtt adódott is egy óriási lehetőség az egyenlítésre, de fejese után a labda elkerülte a vendégek kapuját. A sorozatos cseréknek köszönhetően vendég oldalon is adódtak még lehetőségek, míg a gyirmótnál az érkező Lencse László próbálkozásai jelentettek veszélyt, de a szépítás elmaradt. 

„Nagyot küzdött a csapat, nagyon keményen védekeztünk, sokkal többet vártam volna, hogy a támadásokban lendületesebbek lehetünk, sajnos ez ma nem nagyon sikerült, mert a védekezésre kellett leginkább koncentrálni. Nem tudtunk támadásokat vezetni, egyértelműen jobb volt a Fradi, megérdemelten nyerték meg a találkozót” – mondta Csertői Aurél a mérkőzést követően.

„Nagyon fontos győzelem volt a mai, mindenképpen kellett a magabiztosságunknak is, nem volt könnyű mérkőzés, mivel az ellenfél nagyon felkészült belőlünk, jól védekeztek, amit nem volt egyszerű átjátszani, jó volt a labdatartásunk az első félidőben, de több helyzetet is kialakíthattunk volna, ezt is kértem a szünetben, hogy ebből legyen több a második félidőben. Összességében természetesen örülünk a győzelemnek” – nyilatkozta Peter Stöger.

Galéria: Vig Norbert

Forrás: gyirmotfc.hu

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás |