Nem bírt egymással az ETO és a Haladás

Pulai Sarolta - Szigeti Sándor Fotó: MekliZ Fotó
2023.09.24. 21:43

A labdarúgó NB II nyolcadik fordulójában a listavezető ETO a 13. Haladást fogadta. Az aktuális helyezéstől függetlenül igazi nyugat-magyarországi presztízsmeccsre készült az ETO Park.

A fehér mezes Győr kezdte meg a mérkőzést, amely a két csapat 115. egymás elleni ütközete volt.

Rögtön az elején Bumba volt roppant aktív, oldalhálóig, majd kapufáig jutott. A 7. percben a vendégektől Bosnjakot kezezés miatt kiállították (egy lövésbe nyúlt bele), Bumba állt oda a büntetőhöz, amelyet magabiztosan értékesített (1-0). Emberelőnyben játszottak a mieink, a 30. percben Huszár a kapufát találta el, de a vendégcsapatnak is akadtak helyzetei. Egygólos ETO előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban aztán tempót váltott, és hamar megrázta magát a Haladás: a 49. percben Pintér révén egyenlített, aki jó húsz méterről látványos gólt lőtt a bal felsőbe.

Ezt követően a szombathelyiek kontrákra álltak át. A 82. percben – a második félidőben beálló – Riquelme a begyűjtötte a második sárgalapját az ETO-nál. Őt is kiállították, 10-10 ellen folytatták a csapatok.

A hajrában néhány percen belül Bumba került kétszer is ordító helyzetbe, de nem tudott betalálni. A küzdelmes játék után 5 perc hosszabbítást rendelt el a játékvezető, de újabb gól már nem született. A végeredmény:

ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 1–1 (1–0)

Az ETO a szezonban először játszott döntetlent. A zöld-fehér együttes ezzel az eredménnyel a jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbra is a tabella első helyén áll 16 ponttal, a szintén 16 pontos Budafok és a Nyíregyháza előtt.

Antonio Munoz: „Jól kezdtük a találkozót, hamar vezetését szeretünk és sok lehetőségünk lett volna még gólt szerezni az első játékrészben. A második félidő elején nagyon hamar gólt kaptunk, de lehetőségeink adódtak a győztes gól megszerzésére.”

Aleksandar Jovic: „Nagyon nehéz mérkőzés volt a számunkra főleg fizikálisan. Mikor a hatodik percben a csapat emberhátrányba került s vesztésre áll akkor nagyon nehéz. Ilyenkor fontos hogy a játékosok ne adják fel, nekünk ez ma sikerült. A találkozón nem látszó sort meg hogy emberhátrányban voltunk. Több szituációban tudtuk kontrollálni a játékot. Sikerült egy szép gólt szerezni.”

A Győr a következő fordulóban, szerdán Siófokra utazik.

Fotó: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |