Nehéz csoportba került a SERCO UNI Győr az Euroligában

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.08.09. 13:33

Az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) kisorsolta a 2023/24-es Női Euroliga (Euroleague Women) csoportbeosztását. A SERCO UNI Győr a hetedik kalapból várta a sorsolást, így már korábban biztos volt, hogy világklasszis ellenfelek érkezhetnek Győrbe az ősszel.

Az októberben rajtoló Euroliga-sorozatban az alábbi együttesekkel találkozik a győri csapat: Parfumerias Avenida Slamanca (spanyol), ZVVZ USK Praha (cseh), Cukurova Basketbol Mersin (török), Villeneuve d’Ascq LM (francia), Basket Landes (francia), Virtus Segafredo Bologna (olasz), BC Polkowice/Besiktas selejtező győztese.

A tavalyi Final Fourból két csapat is a csoportunkba került, de ettől függetlenül is tény, hogy itt már minden csapat erős. Vért, verejtéket kell minden egyes csapat ellen kitenni a pályára, ha jó mérkőzéseket szeretnénk játszani. Jó erőfelmérő lesz számunkra ez a sorozat, beugrottunk a mély vízbe, de megpróbálunk nem mellékszereplők lenni. Reálisan gondolkozva, tiszta fejjel nézve a csoportot azonban biztosan nehéz hónapok elé nézünk. Annak nagyon örülök, hogy a csoportunkban szerepel a Mersin, így magyar válogatott játékosok ellen is játszunk. Jó lesz itthon látni Studer Ágit és Kiss Virágot, még ha csak egy mérkőzés erejéig is” – fogalmazott Cziczás László, a győri csapat vezetőedzője.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda |