Negyven gól fölött az ETO – sima győzelem a Kozármisleny ellen

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2023.10.07. 19:27

A női kézilabda K&H liga 5. fordulójában gólgazdag mérkőzésen győzte le a Győri Audi ETO KC a Kozármisleny KA csapatát október 7-én. A 17:15-kor kezdődő találkozón az Audi Aréna Győrben Kari Brattset Dale 100. alkalommal lépett pályára NBI-es meccsen, valamint Győri-Lukács Viktória 400., Line Haugsted pedig 50. gólját lőtte győri színekben. Ugyanakkor szülési szabadságáról visszatérve, újra a keret tagja volt Veronica Kristiansen.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a mérkőzés az eredetileg 16 órára kiírt időpont helyett 17:15-kor kezdődött el, mivel a játékvezetők az autópályán forgalmi fennakadásba kerültek.

A kapuban Duijndam, míg a támadósorban Gros, Szöllősi-Schatzl, Oftedal, a 100. magyar bajnokiján pályára lépő Brattset Dale, Haugsted és Hovden hatos kezdett. Az első gól az 1. percben meg is született, Haugsted szerzett vezetést (1-0). A 4. percben a harmadik találatot Hovden szerezte, akinek ez volt az 50. győri mezben lőtt gólja (3-0). A győri gólerős indítás ezúttal is összejött, Kozármisleny a 10. percben szerezte első találatait (9-2). A 20. percben Kirkely edző időt kért 13-7-nél, ezt követően Farkas Júlia megszerezte a 14. ETO-gólt (14-7). A 27. percben Győri-Lukács 400. győri mezben lőtt találatával 17-9 állt az eredményjelzőn. A félidőben pedig 18-9-re vezetett a győri csapat.

A második játékrész elején Győri-Lukács beállította a tízgólos győri vezetést (19-9), majd Gros átlövésével a különbség máris tovább nőtt (20-9). A 21. ETO-gól Haugsted nevéhez fűződik, aki ezzel az 50. zöld-fehér színekben szerzett találatát érte el. A 38. percben megszületett a csapat 25. gólja Nze Minko révén (25-10). A 42. perc elején Oftedal 30-13-ra módosította az állást. Az 53. percre Farkas Júlia hétméteresével kialakult a 20 gólos ETO-fór 36-16-nál. A hajrára fordulva, két perccel a lefújás előtt de Paula megszerezte a 40. találatot. A gólgazdag mérkőzésen Győri Audi ETO KC-Kozármisleny KA: 41-17.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Örülök, hogy Veronica Kristiansent ismét a csapatban láthattuk, remélhetőleg, játékpercekben is meg fog mutatkozni hamarosan. Nagyon magas koncentrációval kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben nagyszerűen játszottunk. Volt ugyan nehezebb periódus a találkozó alatt, de összességében kontrollálni tudtuk a játék alakulását, amellyel elégedett lehetek.”

Farkas Eszter, Győri Audi ETO KC: „Nagyon jól éreztem magam a második félidőben. Szerencsére már nagyobb ETO vezetésnél léphettem pályára és nem volt koncentráció kiesésünk. Örülök a nagyarányú győzelemnek és a góljaimnak.”

Gyulay László, vezetőedző, Kozármisleny KA: „Fantasztikus lehetőség volt, hogy a Győri Audi ETO KC arénájában megmutathattuk magunkat. Nyilván készültünk a saját játékunkra, hogy ne sok hibát ejtsünk. Az első félidőben volt egy olyan periódus, amivel elégedett lehetek. A második játékrészben igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani.”

Pusztai Petra, Kozármisleny KA: „Ez volt az első NBI-es meccsem az Audi Aréna Győrben. Kisebb részcélokat próbáltunk kitűzni magunk elé, hellyel-közzel ez sikerült. Nem lehetünk csalódottak, sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben, amelyre a jövőben mindenképpen építkezhetünk.”

Forrás: Győri Audi ETO KC

TV-s szerkesztő: Pécskai István

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #kézilabda |