Kézilabda Magyar Kupa

Négyes döntőt ért az MTK elleni siker

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.04.27. 19:55

A Tippmix Női Magyar Kupa négyes döntőbe jutása volt a tétje az MTK győri vendégjátékának. Az első félidő szorosabb eredménye után, végül tíz góllal, 37-27-re nyert a győri csapat. A Győri Audi ETO KC címvédőként bejutott a május 15-16-án rendezendő Tippmix Női Magyar Kupa Final4-ba.

Danyi Gábor vezetőedző a Fodor, Kristiansen, Brattset, Otedal, Nze Minko, Lukács hatossal, és Glauserrel a kapuban kezdte meg a találkozót. A győriek három gyors góllal kezdték a mérkőzést, amire csak a negyedik percben tudott válaszolni a vendég együttes. Negyedóra elteltével már öt góllal, 11-6-ra vezettek Kristiansenék, ekkor jött az MTK időkérése. Hatottak az edzői utasítások, ugyanis a huszonkettedik percben két gólra zárkóztak fel Pál Tamaráék (16-14). At ETO támadójátékával továbbra sem volt gond, a huszadik győri találatot Görbicz Anita szerezte. (20-16) Az első játékrész végül egy vendég időntúli hétméteressel zárult, melyet Pál értékesített, így három gólos győri előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok, 21-18-ra vezetttek a házigazdák.

Fotó: Vig Norbert

Solberg kezdett a második félidőben a győri kapuban, és remek védéseivel segítette csapatát, emellett még gólt is tudott szerezni. A harmincnyolcadik percben Faluvégi révén, már hét góllal vezettek a zöld-fehérek, ez a találat a fiatal szélső 150. gólja volt győri mezben. Ebben a játékrészben koncentráltabbak voltak a lányok, sokkal jobban működött a védekezés. Az utolsó percekre már csak a győzelem mértéke volt kérdéses, végül a lefújás pillanatában volt a legnagyobb különbség a csapatok között és végül tíz góllal, 37-27-re győzött a Győri Audi ETO KC, így bejutott a Tippmix Női Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A négyesdöntő sorsolását pénteken, április 30-án tartják az MKSZ székházban, a lehetséges ellenfelek pedig a DVSC-SCHAEFFLER, FTC-Rail Cargo Hungária és a Kisvárda Master Good SE.

Danyi Gábor: „Nagyon örülök, hogy tovább jutottunk és ott leszünk a négyes döntőben. Az első félidő teljesítménye nagyon szokatlan volt, mind a dobott és mind a kapott gólok számába. A második félidő már jobb volt. Igaz a védekezésben még itt is több hibát vétettünk. Szoros a menetrend, el kell fogadnunk, hogy nem tudjuk mindig a tudásunk legjavát hozni.”

Faluvégi Dorottya: „Ugyanúgy készültünk az MTK elleni egymeccses kupamérkőzésre, mint a többi találkozóra. Nagyon magas intenzitású találkozó volt és sokszor magunkat hajtottuk bele a hibákba. Összességében annak örülök, hogy bejutottunk a négyesdöntőbe, a hibákat pedig ki kell javítanunk.”

Forrás: gyorietokc.hu

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |