Negyeddöntő a cél

Győr+ Győri Audi ETO KC/ Facebook
2023.02.10. 19:31

Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Győri Audi ETO a Team Esbjerg együttesét fogadja. Az összecsapás tétje nem más, mint az egyenesági továbbjutás. A találkozó 2023. február 11-én, szombaton 18 órakor kezdődik az Audi Aréna Győrben.

Parázs hangulatú mérkőzés vár a Győri Audi ETO csapatára szombaton, hiszen az Esbjerg elleni összecsapás tétje nem más, mint a B jelű csoport második helyének megszerzése. A magyar és a dán együttes is eddig tíz győzelmet szerzett az idei kiírásban, így 20 pontot gyűjtött. A jobb gólkülönbségnek köszönhetően jelenleg a győriek állnak a második helyen.

A két együttes az első fordulóban csapott össze egymással, ekkor Dániában 31-29-es győri győzelem született.

A Jesper Jensen által vezetett alakulat oda- visszavágón is legyőzte a Buducnostot, a Storhamart, a Kastamonut, és a Zagreb együttesét. Idegenben vereséget szenvedett a dán együttes a Rapid Bukaresttől (34-32), míg hazai pályán 35-30-ra győzött. Ugyanez a forgatókönyv érvényesült a Metz ellen is, hazai pályán 35-28-ra nyertek a piros-fehér mezesek, míg a franciáknál 26-24-es vereséget szenvedtek. Érdekesség, hogy az idei BL szezonban hazai pályán Dániában csak a Győri Audi ETO tudta legyőzni az Esbjerget.

A szombati mérkőzés forgatókönyvéhez két szomorú, de ugyanakkor fontos esemény is tartozik. 17:15-től a Győri Audi ETO vezetősége és a szurkolók koszorúzással és néma főhajtással emlékeznek meg a kilenc éve elhunyt egykori vezetőedzőről, Karl Erik Böhnről.

Másik megemlékezés a közelmúlt eseményeire hívja fel a figyelmet, hiszen a héten több ezer ember vesztette életét a Törökország és Szíria területén történt földrengésben. A mérkőzés így egy perces gyászszünettel veszi kezdetét. Az EHF üzenete a tragédiával kapcsolatban: „Hétfőn Törökország keleti részét és Szíria egyes területeit pusztító földrengés súlytotta, amely rengeteg emberéletet követelt és sok otthont rombolt le. A kézilabda társadalom Európa szerte összefogott és egy perces néma csenddel fejezi ki szolidaritását, és tiszteleg az áldozatok és a sérültek előtt”.

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |