Négyből négy! Hibátlan az ETO az NB II-ben

Pécskai István Fotó: Vig Norbert
2023.08.16. 21:01

Az idényt álomszerűen indító ETO FC a Kozármislenyt fogadta hazai pályán a labdarúgó NB II 4. fordulójában.

A győriek kezdték jobban a találkozót. Előbb a nyolcadik percben veszélyeztettek, majd nem sokkal később az újonnan igazolt Riquelme került helyzetbe. A brazil légiós remekül vette át a labdát, és a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A vezetés megszerzését követően igyekezett nyomás alatt tartani ellenfelét az ETO, amely Bumba révén kis híján megszerezte a második gólját. A román légiós nagy erejű lövése sajnos célt tévesztett. Az első félidő második felében mindkét csapat előtt adódtak még lehetőségek. A Kozármisleny nem sokkal a szünet előtt járt a legközelebb az egyenlítéshez, de szabadrúgásból végül nem sikerült betalálnia.

Antonio Munoz, az ETO spanyol vezetőedzője az egygólos vezetés ellenére elégedetlen volt csapata játékával, így hármat is cserélt a szünetben. Huszár Marcell helyére Christopher Kröhn érkezett csatárposztra. Az osztrák támadó az 57. percben hatalmas helyzetbe került, de nem sikerült betalálnia. Sajnos ez megbosszulta magát, mert a Kozármisleny két percre rá egyenlített Kirchner révén (1-1). A vendégek játékosa egy hosszú indítást követően szép mozdulattal juttatta a kapuba a labdát.

A bekapott gólt követően komoly rohamot indított az ETO, hogy visszaszerezze a vezetést. Ez nem sokkal később, a 66. percben sikerült is, hatalmas sprintet követően Diarra higgadtan gurította el a labdát a vendégek kapusa, Csenterics mellett (2-1).

Bár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az eredmény nem változott. A találkozó legvégén Sági piros lapot kapott, a vendégek így 10 emberrel fejezték be az összecsapást.

Az ETO a negyedik meccsét is megnyerte az új idényben, és hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Az élcsoport állása: 1. ETO FC Győr 12 pont, 2. Budafok 10 (6-1), 3. Soroksár 10 (6-2), 4. Szeged 8 (6-4), 5. Pécs 8 (2-0).

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NBII |