Négy győri tornásznak szurkolhatunk a vb-n!

Pécskai István Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.09.18. 14:55

Kijelölték a jövő szombaton kezdődő antwerpeni olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét. Büszkék lehetünk, hiszen négy győri versenyző erősíti a mieink csapatát!

A hölgyeknél a Győri Atlétikai Clubot képviselő Bácskay Csenge mellett Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, és Szilágyi Nikolett alkotja a csapatot. A férfiaknál három győri, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek és Molnár Botond reménykedik az éremszerzésben, rajtuk kívül Balázs Krisztián, Kiss Balázs és Bátori Szabolcs lehet ott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

“Kovács Zsófia hasfalhúzódással bajlódik, egyelőre félkész állapotban van, bízunk benne, hogy a közel két hét alatt jó formába tud kerülni” – mondta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Kovács István, a férfi válogatott kapitánya közölte, kedden és csütörtökön is imitálják majd a világbajnokságot, vagyis olyan szersorrendben haladnak a gyakorlatok bemutatásával, ahogy majd Belgiumban, továbbá mérik az időket is.

A jövő hétfői indulásig a férfi válogatott Tatán, a nők Budapesten és Dunaújvárosban készülnek.

Kapcsolódó témák: #torna | #világbajnokság |