Négy győri sportszervezetet támogat az Audi Hungaria

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.06.14. 12:15

Új vizekre evez az Audi Hungaria! A vállalat a Győri Vízisport Egyesület Kajak-Kenu Szakosztályát, a Staféta Diáksport Egyesületet, az EMBERsÉG DSE-t és a Máltai Gondviselés Házát is támogatja a jövőben. A négykarikás cég az együttműködésekkel az élsport mellett a szabadidősportot és a fogyatékkal élők sportolását is segíti.

,,Az Audi Hungaria felelős vállalatként elkötelezett a régió kulturális és sportéletének támogatásáért, és örömmel áll szociális kezdeményezések mellé. Az élsport mellett kiemelten fontos a szabadidősport támogatása is, a mozgás növeli az életminőséget, illetve hozzájárul testi és mentális egészség megőrzéséhez, tartást ad. Nagy örömmel segítjük a fogyatékkal élő embertársaink sportolási lehetőségeit, hogy ők is hozzáférhessenek az örömöt, közösséget és egészséget jelentő aktivitásokhoz” – fogalmazott Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A Győri Vízisport Egyesület a megye legeredményesebb sportegyesülete, s az országban is a legjobbak közé tartozik. A versenysport mellett a szabadidősportra is nagy hangsúlyt fektet.

,,Az Audi Hungaria a szabadidő- és versenysportot egyenrangúként kezelve letette a voksát mellettünk, és támogatja egyesületünket. Így még több ember számára tudjuk megmutatni, hogy a kajak, a kenu, a sárkányhajó vagy éppen a SUP milyen nagyszerű lehetőségeket kínál” – emelte ki Weisz Róbert, a kajak-kenu szakosztály vezetője.

A Staféta Diáksport Egyesület értelmileg sérült fiatalok sportoltatásával, versenyeztetésével és edzőtáboroztatásával foglalkozik. 2019-ben, a Speciális Olimpiai Nyári Világjátékokon az egyesület sportolói kiválóan szerepeltek, s a 2023-ban, Berlinben sorra kerülő eseményre is sokan kvalifikálták magukat.

Az EMBERsÉG egyesület célja a Győr-Moson-Sopron megyében fogyatékkal élő diákok és felnőttek számára megteremteni a lehetőséget, hogy versenyhelyzetben és szabadidősportokban egyaránt megélhessék az örömszerző és egészségmegőrző mozgásokat.

A Málta Szeretetszolgálat – Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona a Győrből és a környező településekről érkező, fogyatékkal élők nappali ellátásáról gondoskodik. Az intézmény célja a családok tehermentesítése és a fogyatékkal élők életminőségének javítása, továbbá életterük növelése.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, Pécskai István