Négy győri kajakossal rajtol a maraton világbajnokság

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.08.30. 09:45

Éppen csak véget ért a gyorsasági kajak-kenu világbajnokság, holnap máris kezdődik a maraton vb Dániában! Csütörtöktől vasárnapig négy győri versenyzőnek drukkolhatunk az újabb világeseményen, Kolding városában.

Czéllai-Vörös Zsófiának az elmúlt két évből két érme, méghozzá két ezüstje van a vb-ről, kíváncsian kérdeztük, idén mivel lenne elégedett:

„Tavaly párosban még Csay Renivel álltam rajthoz, ő ezt a vb-t már kihagyja, egy évvel korábban pedig egyéniben lettem második. Nehéz bármit jósolni idénre, szeretnék minél előrébb végezni. Az már most látszik, hogy az időjárás nem lesz kegyes az indulókhoz: hűvös időt, nagyjából 15 fokot jósolnak a verseny idejére, nem lesz kellemes ki- és beszállni a hajóból a futószakaszokon. Természetesen azért így is jó versenyben bízom” – fogalmazott Zsófi.

Czéllai-Vörös Zsófia (Fotó: kajakkenusport.hu)

Zsófi férje, a friss Eb-bronzérmes Boros Adrián a kettesek klasszikus, 30 kilométeres távján áll rajthoz vasárnap Kolozsvári Brúnóval:

„Ha kihozzuk magunkból a maximumot, és mindent odateszünk, akkor én már elégedett leszek, helyezést ezért most nem is mondanék. Júliusban az Eb-n harmadikak lettünk, a rá következő rangos spanyolországi versenyen második helyen végeztünk. Ha ezt a tendenciát tartani tudjuk, akkor most nyernünk kellene. Az elmúlt két hetet nagyon megnyomtuk, hogy még jobban összeszokjunk Brúnóval, ezzel együtt rendkívül kiélezett a mezőny, úgyhogy kemény versenyre számítok” hangsúlyozta Boros Adrián.

Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó kettőse (Fotó: kajakkenusport.hu)

A háromszoros ifjúsági világbajnok és szintén friss felnőtt Eb-bronzérmes Kolozsvári Brúnó is várja már a rajtot:

„Ha csak a fele kijön annak, amennyit edzettünk, akkor már egy nagyon jó vébére számítok. Viccet félretéve, tényleg rengeteget készültünk a mostani világbajnokságra, remélem, megtérül a befektetett munka. A férfi párosok klasszikus, harminc kilométeres távján nagyon jó lenne felállni a dobogóra. A 3,4 kilométeres, úgynevezett rövid körön egyesben is indulok, itt szeretnék az első tízbe bekerülni a második felnőtt világbajnokságomon” – mondta el a Győr+ Média érdeklődésére Kolozsvári Brúnó.

A győri indulók és a távok:

K1 felnőtt rövidkör (3,4 km) : Kolozsvári Brúnó

K1 női klasszikus (26 km) : Czéllai-Vörös Zsófia

K1 U23 (22 km): Varga Olivér

K2 klasszikus (30 km): Boros Adrián – Kolozsvári Brúnó