Négy évtizedes karrierre lehet büszke a teke győri nagykövete

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.06.12. 08:25

Anduskáné Cseh Anikó Katalin életében központi szerepet játszik a teke. Eleinte játékosként ért el sikereket, később pedig sportvezetőként, bíróként és szervezőként is magas szintre jutott. A városi női tekecsapat elnöke rengeteget tett szeretett sportága népszerűsítéséért és fejlesztéséért, több évtizedes munkáját az önkormányzat „Győr Sportjáért” díjjal jutalmazta.

„Nagyon örültem az elismerésnek. Bevallom, egyáltalán nem számítottam rá. Nyilván nem azért dolgozom, hogy díjakat kapjak, de rendkívül jólesett, hogy gondoltak rám” – nyilatkozta Anduskáné Cseh Anikó Katalin a Győr+ Médiának. A sportvezető elmondta, negyven évvel ezelőtt ismerkedett meg a tekével. Azóta nem tudja elképzelni az életét a sportág nélkül.

„A tekével való kapcsolatom Gyárvárosban kezdődött. A húsipari üzem mellett alakítottak ki egy hangulatos klubhelyiséget, amelyben a büfé mellett tekepályát üzemeltettek. A férjemmel, aki akkoriban udvarolt nekem, oda jártunk bulizni a barátaink társaságában. Azon a pályán gurítottam először tekebábukat. Egyébként akkoriban több hasonló klub is működött Győrben. Bőven akadt választási lehetőségünk, köszönhetően elsősorban annak, hogy kimondottan népszerű volt a sportág idehaza. Versenyszinten először a fiúk mezőnyében próbáltam ki magam, aztán később megalakult a női csapat, és onnantól annak voltam a tagja. Miután megszületett a két gyermekem, megkerestek a Lenszövő csapatától, és oda igazoltam. Jó emlékeim vannak abból az időszakból, hiszen folyamatosan fejlődött a csapat, s végül egészen az NB I.-ig jutottunk. Igazság szerint sohasem voltam kiemelkedő játékos, később ugyanakkor úgy alakult, hogy megválasztottak csapatvezetőnek. Ezt követően letettem a játékvezetői vizsgát, és szervezőként is elkezdtem tevékenykedni” – mesélte a szakember, aki büszke rá, hogy Győrben manapság rendkívül sikeres női tekecsapatnak szurkolhatunk.

Az Ipartechnika Győr SE az elmúlt időszakban a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt kiemelkedően szerepelt. „Boldog vagyok, hogy Győrben a női teke olyan szintre jutott, ahol korábban még nem volt. Az 1970-es években sikeresnek számított a női teke a városban, de mi az akkori csapat eredményeit is felülmúltuk. Már kétszeres élvonalbeli bajnoknak mondhatjuk magunkat, emellett ezüst- és bronzéremmel, valamint kupagyőzelemmel is büszkélkedhetünk. A Világligában ötödikek lettünk, és a Bajnokok Ligájában is megmutathattuk a tudásunkat. A Magyar Kupában idén is van esélyünk a végső győzelemre, és természetesen majd a nemzetközi porondon is szeretnénk minél tovább menetelni” – fogalmazott Anduskáné Cseh Anikó Katalin.

Kapcsolódó témák: #Ipartechnika SE | #teke |