Vitorlázás

Napos időben rajtol a Kékszalag

Forrás: Győr+ Archív
Győr+
2022.07.11. 06:33

Csütörtök reggel 9 órakor rajtol az 54. Kékszalag nagydíj, a Balaton legnagyobb vitorlásversenye.

A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 155 kilométer, az útvonal pedig Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihanyi-szoros – Keszthely – Tihanyi-szoros – Balatonfüred. A futam idén július 14-16-áig 54. alkalommal kerül megrendezésre, a Magyar Vitorlás Szövetség minden eddiginél több résztvevőre számít.

Az előzetes előrejelzések alapján az első napon napos idő, mérsékelt, élénk északnyugati szél fogadja a versenyzőket. Akinek 24 óra alatt nem sikerül befejeznie a távot, a második napon már izgalmasabb időjárásra számíthat. Pénteken ugyanis már nem kizárt egy-egy zápor, zivatar kialakulása, és erős széllökések is előfordulhatnak. Részletes előrejelzés, friss információk a start közeledtével az Időkép oldalán olvashatók.

A délutáni csúcsértékek csütörtökön 32-34, pénteken 30-32 fok körül alakulnak. Az UV-sugárzás nagyon erős, extrém értékeket is elérhet. Így aki megtekintené az eseményt, vagy csak örülne a visszatérő strandidőnek, mindenképp készüljön megfelelő védelemmel, sok folyadékkal!

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #Kákszalag | #vitorlázás |