Nagyszerű győri eredmények az úszó OB-n

Illusztráció: Pixabay
Petrov Iván
2022.06.06. 20:21

A Győri Úszó SE a legeredményesebb vidéki klub az ifjúsági Országos Bajnokságon.

Közel 60 egyesület több mint 400 versenyzője küzdött a bajnoki címekért Kaposváron az elmúlt héten, 3 győri fiatal küzdötte be magát az utánpótlás válogatottba. A győri mérleg 2 arany, 3 ezüst, 3 bronzérmet – ennyit szerzett a Győri Úszó SE fiatal csapata.

A szokásoknak megfelelően az ifjúsági korú úszók válogatott keretei az országos bajnokságot követően alakulnak ki, óriási volt a várakozás valamennyi versenyszám előtt. A győri klubból hárman is magukra ölthetik idén nyáron a címeres mezt, hiszen Andor Benedek az ifjúsági Európa-bajnokságra, Zámbó Virág és Herman Szabó Péter pedig az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra kapott válogatott behívót.

Kiemelkedően szerepeltek, egyéni érmeket szereztek az alábbi versenyzők; Andor Benedek két bajnoki címet szerzett 50 és 100 méteres gyorsúszásban, kiváló egyéni csúcsokkal. Megyesi Vanda kiváló ezüst és bronzérmet nyert 200 és 100 méteres mellúszásban, mindkét döntőben ő volt a legfiatalabb úszó. Zámbó Virág 100 méteres pillangóúszásban elért egyéni csúcsával ezüstérmet nyert.

Az is mutatja az utánpótlás bázis szélességét, hogy remekül szerepeltek az egyesület váltói is.

Ezüstérmet szerzett a 4×100 méteres férfi gyorsváltó: Andor Benedek-Krstulovic Vladimir – Kennedy Valér Huba – Pózvai Olivér -Hosszú Máté. Bronzérmet nyert a 4×100 méteres mix gyorsváltó: Andor Benedek, Pózvai Olivér, Lakó Dorina, Nagy Anna Zsófia és Krstulovic Vladimir. Szintén bronzérmet szerzett a 4×200 méteres férfi gyorsváltó: Krstulovic Vladimir, Hosszú Máté, Kennedy Valér Huba, Andor Benedek, Mátrai Levente.

Az ifjúsági országos bajnokság pontversenyében a Győri Úszó SE legjobb vidéki egyesületként az ötödik helyen zárt.

Petrov Árpád vezetőedző értékelése:

“Derekasan küzdöttek a győri fiúk-lányok, minden vízbeugrás előtt látható volt: megpróbálják a legjobb formájukat hozni. Ahogy minden versenyen, itt is voltak apróbb hullámvölgyek, amikből tanulni lehet, minden úszónak a legfontosabb visszajelzés a verseny. Nagy büszkeség, hogy három versenyzőnk is beúszta magát az utánpótlás válogatottba, örülök az érmeknek és a döntőknek is, de én személy szerint az utánpótlás versenyzőknél az egyéni csúcsokat tartom a legfontosabbnak: ez mutatja meg, hogy a munka, amit csinálunk az adott versenyzőt új szintre emelte. Gratulálok a csapatnak, egyúttal köszönöm támogatóinknak, elsősorban Győr városának, ilyen háttér nélkül biztosan nem sikerülne szállítani az eredményeket” – értékelte Petrov Árpád vezetőedző a versenyeredményeket.

További részletes eredmények ide kattintva olvashatók a MÚSZ oldalán. 

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |