VII. Spinracing Maraton

Nagyot tekertek a Városháza előtt

HAK/KZS
2021.09.18. 18:41

Hetedik alkalommal volt Spinracing Maraton Győrben, ezúttal viszont egy vadonatúj helyszínre, a Városháza előtti térre vártak minden érdeklődőt. A kihívás sikerült, senkinek nem vette el a kedvét és erejét a beköszönő őszi időjárás.

A spinracing nem más, mint egy zenés, koreografált teremkerékpár edzés. Ez a mozgásforma kiválóan alkalmas arra, hogy fejlessze az állóképességet, illetve minden izmot átmozgasson. Fontos, hogy az edzéseket úgy tartsák a szakemberek, hogy figyeljenek a zene ütemére és így irányítsák a sportolni vágyókat. Ez a mozgásforma egyre nagyobb népszerűségnek örvend, s senki ne gondolja, hogy csak a hölgyek körében hódít. Mindként nem számára kiváló lehetőséget tartogat. Érdemes profiktól tanulni, mert egy képzett és gyakorló oktatóval nem csupán testedzés, hanem stresszt levezető, lelket tápláló kikapcsolódás is lehet egy-egy alkalom.

A Spinracing Maraton egy kicsit más, hiszen ezen a kihíváson 200 percen keresztül tekerik a bringákat a résztvevők.

Szombat délután a győri Városháza előtti teret vették birtokukba, s egy roppant jó hangulatú, bár egy kissé ősziesbe hajló, esős eseményt tartottak.

A jó hangulatról a Győr+ Rádió munkatársai is gondoskodtak, Farkas Móni és Bajzát Zsuzsi interjúkkal készültek, amelyből mindenki megismerhette a spinracing fontosabb elemeit, illetve a Kaszás Kornél a rendezvény műsorvezetőjeként állt helyt.

Bajzát Zsuzsi és Farkas Mónika

Miközben Danka Andrea spinracing oktató már a színpadról segítette a vállalkozó szellemű sportos győrieket, addig a Győr+ Média mikrofon elé hívta Kovács Péter, a Speedfit Stúdióvezetőjét.

„Ez a hetedik ilyen rendezvényünk, s eddig a legnagyobb szabású. A helyszín is új, amelyet ez úton is köszönünk dr. Dézsi Csaba András polgármester úrnak. A cél a túlélés, hiszen 3 óra 20 percet kell tekerni, ahogy az előző években már megszokhatták. A résztvevők többsége Speedfites, de más csapatokból is jöttek szép számmal. Mindenkinek nehéz volt ez az év, hiszen sokáig csak online edzéseken lehetett részt venni és az utolsó hónapokban tudtak csak igazán ráhangolódni erre az eseményre.”

A stúdióvezető azt is elmondta, hogy ide nem lehet csak úgy „beugrani és tekerni egy kicsit”, hiszen ehhez a kihíváshoz kell a megfelelő gyakorlat, az erőnlét, és persze a jól felépített és levezényelt tekerés-program is.

Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke is örömmel mesélt nekünk arról, hogy a Maraton előtt mintegy bevezetőként a fogyatékkal elő gyermekek tekerhettek egyet a délelőtt folyamán.

Ugyanezeken a szuper bicajokon tekerhettek a gyermekek és nagyon köszönjük a városban működő egyéb sporkluboknak is, hogy támogatták a rendezvényt a kerékpárokkal. A harminc gyermekből álló csapat persze nem kétszáz percet, hanem csak 30-35 percet tekert közösen, de teljesen hasonlóan felépített foglalkozáson, mint a „nagyok. ”

Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő elmondta, hogy az önkormányzat szívesen támogatta a rendezvényt, hiszen mindenkinek hasznos ez a mozgásforma.

Egy stresszes nap után a spinning kiválóan alkalmas arra, hogy a feszültséget kidolgozzuk magunkból, kihajtsuk a gondokat és felfrissüljünk testileg és lelkileg is. A 200 perces tekerésen résztvevőknek pedig kitartást és sok erőt kívánok! – zárta Rózsavölgyi László.

A Spinracing Maraton idén is remekül sikerült, közel 80 bringán tekertek a győriek, teljesítve a nem kevés, 200 percet. Ahogy hallottuk, nincs megállás, folytatódnak az edzések városszerte, és 2022-ben is lesz Spinracing Maraton!

Képgalériánk a helyszínről:

Fotó: Mekliz fotó

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #spinning maraton | #szabadidő | #testmozgás |