Nagy sebességre készülnek a lányok – irány Odense

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2024.01.12. 10:15

Az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában az Odense Handbold otthonában lép pályára a Győri Audi ETO KC csapata. A 2024. január 13-án 18 órakor kezdődő találkozót a Sport1TV élőben közvetíti. Ulrik Kirkely és Silje Solberg a mérkőzést megelőzően elmondták, gyors kézilabdára készülnek a dán riválissal szemben.

„Pontosan tudjuk, hogyan szerepel a Bajnokok Ligája szezonban az Odense. Remek teljesítményt mutatnak, kétszer is nyerni tudtak a Bietigheim ellen, csupán ellenünk és a CSM Bucurestivel szemben veszítettek el mérkőzést. A dán csapat nagyon gyors, sok kiemelkedő képességű játékost tudhat keretében. Leginkább a sebességük megtörésére kell koncentrálnunk. Kemény meccsre készülök”nyilatkozta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Nehéz találkozóra számítok az Odense ellen. A mostani edzőjük, aki a Viperstől érkezett, a rohanós játékot szereti alkalmazni. Igaz, kézilabdájukat ez már a tavalyi szezonban is jellemezte. A mostani mérkőzés minden bizonnyal magas intenzitású összecsapás lesz sok futással. A lerohanásokra és a feszes védekezésre kell leginkább készülnünk. A csoportelsőség szempontjából fontos lesz ez a meccs. Szerintem, ha győzni tudunk most, nagy lépést teszünk a negyeddöntőbe kerülésért” – mondta Silje Solberg.

A Győri Audi ETO KC továbbra is őrzi veretlenségét, hiszen eddig mind a 9 mérkőzését megnyerte a BL-csoportkörben. A két alakulat őszi meccsén háromgólos győri győzelem született 32-29 arányban. Akkor a legeredményesebb ETO-játékos Stine Oftedal lett, aki 10 találatot szerzett a játék során.

A január 13-án 18 órakor kezdődő rangadón Ozren Backovic és Mirko Palackovic felel játékvezetésért. A mérkőzést a Sport1TV élőben közvetíti.

Forrás: gyorietokc.hu/Papp Csaba

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Bajnokok Ligája | #EHF | #kézilabda |