Nagy küzdelemben veszített az UNI Győr az Euroligában

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.10. 19:38

A SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata az olasz Virtus Segafredo Bolognát fogadta hazai pályán az Euroliga csoportkörében. A győri lányok hatalmasat küzdöttek, voltak jó periódusaik a mérkőzésen, de 85-74-es vereséget szenvedtek.

A győri együttes, amely az előző körben a francia Villeneuve-d’Ascq ellen veszített 93-92-re, sajnos nélkülözni volt kénytelen egyik legjobbját, Dubei Debórát. A lelkes közönsége előtt pályára lépő UNI Győr sajnos megilletődötten kezdte az összecsapást. A vendég bolognaiak villámrajtot vettek, s 10-0-ra elhúztak az első percekben. Szerencsére Cziczás László vezetőedzőnek még az első negyed közben sikerült megnyugtatnia a játékosait, akiknek 4 pontra sikerült felzárkózniuk a játékrész végére (16-20).

A második negyedben feljött egy pontra az UNI Győr, de a szünetet megelőző percekben ismét a Bologna kosárlabdázott eredményesebben, így 35-41-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben játszott a legjobban a győri együttes, 43-43-nál utol is érte az olasz gárdát. Sajnos a vezetést nem sikerült átvenni, sőt a játékrész végére ismét lendületbe kerültek a vendégek (56-60).

A záró negyedben leginkább távoli dobásokból volt veszélyes a Bologna, több fájó hárompontost is szereztek. Az olaszok végig vezetve megérdemelten nyerték meg az összecsapást. Továbbra is várat magára tehát a győriek első sikere az elit sorozatban.

,,Csalódott vagyok. El kell ismerni, hogy a jobbik csapat nyert. A csapatjátékunk nem úgy működött, ahogy szerettük volna. Szoknunk kell még az iramot és a játékminőséget, amelyet az Euroliga képvisel. Azért dolgozunk, hogy felnőjünk a feladathoz, és eredményesen szerepeljünk – fogalmazott Cziczás László, az UNI Győr vezetőedzője a lefújást követően.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda |