Női kosárlabda NB I

Nagy küzdelem után a Szekszárdnál az előny

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.03.31. 18:55

A Szekszárd szerzett előnyt a női kosárlabda NB I elődöntőjében, miután a Győr elleni párharc első mérkőzésén kilenc ponttal nyert az Uni Győr Mély-Út otthonában.

A héten már a bajnoki döntőbe jutásért lépnek pályára a női kosárlabda NB I legjobb csapatai.

A szezon során a győriek eddig háromszor mérkőztek meg a szekszárdiakkal.

A bajnokságban mindkétszer a mieink győztek – előbb Szekszárdon 84–78-ra, majd Győrben 75–64-re. Az Európa-kupa győri buborékjában azonban visszavágtak Studerék (67–75), amivel ők jutottak tovább, és azóta a második számú európai kupasorozatban a négyes döntőig meneteltek, amit április 9. és 11. között hazai környezetben vívhatnak meg.

A Szekszárd a szezon végjátékára egy igazi klasszissal erősítette meg amúgy is komoly és mély rotációval rendelkező keretét: az amerikai DeWanna Bonnerrel. A 33 esztendős kosaras többek között kétszeres WNBA-bajnok és háromszoros WNBA All Star-csapattag, és a mai mérkőzésen is pályára lépett.

Már az első tíz percben óriási küzdelem volt minden labdáért. Az első rövid pihenőre 3 pontos előnnyel vonulhattak a szekszárdiak (17-20). A második negyed ugyanilyen ritmusban folytatódott, mígnem az Uni Győr hosszabb kosárszünetét kihasználva a vendégek először tettek szert jelentős előnyre (25-41).

A nagyszünet után aztán ismét csak mindent megtett a Győr, hogy tízpontos távolságon belülre kerüljön, ám a KSC keményen tartotta magát. A zárófelvonásra így is négy pontra feljöttünk (51-54). Még egy nagy hajrá kellett volna a fordításhoz, ez azonban elmaradt, a csapat nagyot küzdött, de nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést.

A végeredmény:

UNI Győr-MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd 57-66 (17-20, 8-21, 18-10, 14-15)

Az előny tehát a Szekszárdnál van, de még lehet javítani. A második meccs pénteken 17 órakor lesz a Tolna megyei csapat otthonában. Az esetleges harmadik mérkőzés Győrben vasárnap 17 órakor kezdődik.

Iványi Dalma (Uni Győr): – Vegyes érzéseim vannak, inkább bosszankodom, mert azt gondolom, önmagához képest nem játszott annyira jól a Szekszárd, így talán ha szerencsésebbek vagyunk, más lehetett volna a vége. Ami miatt azért nem lehetek teljesen szomorú, hogy a csapat nagyot harcolt, küzdött. Így kell továbbmennünk, sok idő nincs a kesergésre, hiszen pénteken az életben maradásunkért lépünk pályára.

Djokic Zeljko (Szekszárd): – Az első félidőben sikerült nagyobb előnyt kiharcolnunk, a másodikban szinte végig zónázott a győri csapat, és az ellen nem egészen játszottuk azt, amit kell. A lényeg, hogy megvan a győzelem, de még nincs vége a párharcnak.

Brianna Kiesel (Uni Győr): – Nem lehetek elégedett, mert kikaptunk, ugyanakkor nagyot küzdöttünk, emiatt büszke vagyok a csapatra. A két félidő között a védekezés volt a különbség, de a második félidei teljesítményünk is kevés volt a fordításhoz.

Zala Friskovec (Szekeszárd): – Azt gondolom, megérdemelten nyertünk, de még nem lefutott ez az elődöntő. A mostani találkozó olyan volt, mint vártuk, keményen kellett védekezni, negyven percig koncentrálni, mert a győri jó csapat, nem lehet ellenük rövid időre sem kiengedni. 

Forrás: gyorikosar.hu

Tekintse meg a mérkőzésen készült képgalériánkat!

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #NBI. | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |