Nagy küzdelem és soproni győzelem a második meccsen

Győr+ Fotó: O.Jakócs Péter
2023.04.18. 19:42

A női kosárlabda-bajnokság rájátszásának második meccsén találkozott a SERCO Uni Győr és a Sopron Basket. A három győzelemig tartó bajnoki döntő első és második meccsét a soproniak nyerték.

SERCO UNI Győr–Sopron Basket 82–93 (19–27, 29–23, 16–19, x–x)
Győr, NB I-es női döntő, 2. mérkőzés, 1968 néző. V.: dr. Mészáros, Makrai, Györfy.

UNI Győr: ELLENBERG 37/12, Dubei 8, Bach 8/6, Török Á. 5/3, WILLIAMS 10. Cs.: Dombai 6, Varga Zs. 2, Ruff-Nagy D. 6. Edző: Cziczás László.

Sopron: FEGYVERNEKY 15, TURNER 21/3, Czukor 8, BROOKS 19/3, MAGBEGOR 13. Cs.: Kunek 8/6, Böröndy 5/3, Stankovic 4, Varga A. Edző: Gáspár Dávid.

A nézőtér csaknem megtelt, és bár sokan jöttek Sopronból, a csarnok nagy része természetesen a győri sikerért szurkolt.

Az első játékrész a vendégek javára végződött, 19-27-et mutatott az eredményjelző a lefújáskor.

Szoros volt a második negyed, pontról pontra hajszolta a vendégeket a Győr, 15 perc játék után 48-50 volt az állás. A vezetést nem sikerült átvenni, de érezhetően felpörgött a győriek játéka.

A harmadik negyed jól indult, a Győr átvette a vezetést, a két csapat fej-fej mellett haladt, fordulatos játékot hozva. A negyed végén a Sopron tudta tartani az előnyét, így 64-69-el fordultak az utolsó negyedórára a játékosok.

A negyedik játékrészben rákapcsolt a bajnokesélyes Sopron, a játékrész végére így alakult ki a 82-94-es végeredmény.

Cziczás László: A meccs után gratuláltam a csapatnak, mert bár megint megfogyatkoztunk, hatalmasat küzdöttünk. Köszönjük szurkolóinknak, akik megint fantasztikus hangulatot teremtettek, remélem, aki ma kint volt, a következő szezonban is a lelátóról buzdít bennünket. Pénteken azért még utolsó erőtartalékainkat megpróbáljuk előszedni.

Aaryn Ellenberg: A jó teljesítményemet elcseréltem volna egy győzelemre. összességében a csapat játékára, küzdésére sem lehet panasz, ebből építkezve megyünk Sopronba, ahol megpróbálunk nyerni.

Gáspár Dávid:A végeredmény alapján akár sima sikernek is tűnhet, de nem volt az, a győriek remekül harcoltak. Mindkét együttes sokkal jobban támadott most, mint Sopronban, kulcs volt, hogy sikerült a második félidőben megfékezni kicsit Ellenberget, de a hazaiaknak így is maradtak azért jó játékosaik.

Jelena Brooks:A soproninál is fizikálisabb meccs volt, melyet összességében azért megérdemelten nyertük meg. Pénteken Sopronban mindenképpen szeretnénk befejezni a párharcot, hosszú szezon volt, jó lesz, ha véget ér.

A csapatok legközelebb április 21-én, pénteken, 18 órakor Sopronban találkoznak. Ha ott győz a Sopron, újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr | #sopron basket |