Nagy dobásra készülnek a győri vízilabdázók

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotó
2023.09.13. 12:32

Az UNI-Győr GYVSE ob I-es női vízilabda-csapata szombaton, 13 órakor a Szeged ellen a Magyar Kupában csobban vízbe, ezzel megkezdi szereplését a 2023–24-es klubidényben. A bajnokságban a legutóbbi szezonban a nyolcadik helyen zárt a gárda, az a cél, hogy ezt a szereplést sikerüljön felülmúlni. Nagy harc várható a bennmaradásért, a 10. helyezett már nem játszhat osztályozót, hanem kiesik az élvonalból.

,,Jövőre rendezik az olimpiát, mindenki a maximumot akarja kihozni magából. Az egész idényben a válogatott szereplése a legfontosabb, ennek tükrében alakult ki a naptár és a lebonyolítási rendszer. A felkészüléssel teljes mértékben elégedett vagyok. Az új érkezők beilleszkedése és a gárda csapattá érése megfelelő ütemben zajlik. Szeretnénk jó játékkal és eredményesen indítani a szezont a Magyar Kupában, ami elsősorban a bajnokságra való felkészülést segíti. A szezon fárasztó lesz, mindenkire nagy szerep és komoly felelősség hárul. Edzőként mindig az előrelépést tudom csak célként kitűzni, a nyolcadiknál jobb helyezéssel maradéktalanul elégedett lennék” – árulta el Vogel Zsolt, a győriek vezetőedzője.

A játékosok rendkívül motiváltan, sikerre éhesen várják az új idény kezdetét. Petik Panna, az együttes csapatkapitánya korábban szerepelt már Győrben. Ferencváros gárdájától sikerült őt visszacsábítani a Rába-partjára.

,,Örülök, hogy visszatérhettem Győrbe. Korábban is nagyon szerettem itt játszani. Úgy érzem, kimondottan jó csapatunk lesz az új idényben. Fiatalok vagyunk, de lelkesek is. Az edzéseken kettőzött erővel készülünk, próbálunk minél inkább csapattá kovácsolódni. Mindenki komoly célokkal érkezett ide, reméljük, hogy előre tudunk lépni. Mindannyiunk számára fontos, hogy egyénileg is tudjunk fejlődni. A hétvégi Magyar Kupa-szereplés remek felkészülést jelent a bajnokságra. Megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot” – mondta Petik Panna, aki Rádli Rózsához és Szombathelyi Gerdához hasonlóan a Széchenyi István Egyetem hallgatója.

A Győri Vízisport Egyesület (GYVSE) továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy széles utánpótlásbázisa legyen minden szakosztályában.

,,Szeptemberre összességében több mint 150 gyereket tudtunk az uszodába csábítani az utánpótlásképzésünkkel. Ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Ki kell emelnünk emellett a szakemberállományunkat, amely eddig is nagyon magas színvonalon tevékenykedett. Ahogy a felnőtt együtteseink, úgy az utánpótláscsapataink felkészülése is rendben zajlott. A lányok a hétvégén a Magyar Kupában végre ismét nézők előtt játszhatnak hazai pályán. A selejtezős torna három csapat részvételével zajlik, a Szeged, a BVSC és a Győr mérkőzik meg egymással. A torna első kettő helyezettje továbbjut a következő körbe, amire majd szeptember végén kerül sor. A döntő pedig decemberben lesz. Most egy meccset kell megnyernünk, hogy továbbjussunk. A férfi csapat majd Nagykanizsán az ob II-ben kezdi az új idényt” – fogalmazott Ábrahám Csaba, a GYVSE elnöke.

Ami a klub férfi együtteseit illeti: a serdülőket, az ifiket, az ob II-es és az egyetemi csapatot Petrovai Márton irányítja az új idényben. A szakembernek komoly szakmai tapasztalata van, az Eger ob I-es férficsapatánál is dolgozott vezetőedzőként.

,,Rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy ennek a klubnak az edzője lehetek. Kiváló kollégákkal dolgozhatok együtt. Mindegyik csapatnál az a cél, hogy előre lépjünk. Minden adott a jó szerepléshez: a körülmények és a sportolók hozzáállása is fényes jövőképet vetít előre” – jelentette ki a tréner.

Kapcsolódó témák: #vízilabda |