Mozgásra ösztönöz a Sportoló Nemzet Program

Venesz Klaudia Fotó: Ács Tamás
2024.05.08. 16:47

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága tavaly szeptemberben indította útjára legnagyobb társadalmi kezdeményezését, a Sportoló Nemzet Programot.

„Szeretnék rávenni a családokat arra, hogy korosztálytól függetlenül minél többet mozogjanak úgy, hogy azt rendszeresen, szervezett keretek között végezzék” – mondta el lapunknak Gyapjas Mátyás, a Sportoló Nemzet projektvezetője a Rába ETO SE nyílt napján. Jelenleg két alappilléren nyugszik a törekvés – a szervezett szabadidős tevékenységek mellett lehetőséget biztosítanak a sportlétesítmények és rendezvények kedvezményes látogatására is.

A szurkolóként átélt sportesemények vagy az edzésre kísért gyerekek is ösztönzőleg hatnak a rendszeres mozgás elkezdésére – véli a projektvezető. Az UltraBalaton után már több mint tízezer tagot számláltak, ami kiválóan tükrözi a program sikerességét.

Sportoló Nemzet ETO nyílt nap Ács Tamás
A regisztrálók kedvezményes lehetőségekhez jutnak a Sportoló Nemzet Program segítségével

Feladatunk, hogy a mozogni vágyóknak olyan körülményeket és lehetőségeket biztosítsunk, amelyek segítségével minél egyszerűbben és minél olcsóbban elérhetővé válik a rendszeres sportolás lehetősége és az aktív testmozgás könnyebben beilleszthető a mindennapi életvitelbe. A program egyben együttműködés a sportszövetségek, a sportegyesületek, az edzők és a testnevelő tanárok között. A sportegyesületek – nemcsak képletesen – megnyitják a kapuikat a nagyközönség előtt, így minden minőségi sportra vágyó számára biztos bázisok és szakemberek állnak rendelkezésre, szerevezett keretek között. Ezt a bázist szélesíti, hogy a programban aktív szerepet vállal a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a kiemelt sportegyesületek és a Magyar Diáksport Szövetség is. Szeretnénk azzal is tisztában lenni, hogy kisiskolás korban a magyar gyermekek milyen mozgásformákkal, milyen sportágakkal találkoznak, és milyen sportolási lehetőségeik vannak az alapfokú képzőintézmények keretei között, az intézmények milyen sportaktivitásokra és sportegyüttműködésekre lennének nyitottak a jövőben és milyen igényeik és elvárásaik vannak” – áll a Sportoló Nemzet tájékoztatójában.

A csatlakozók hírlevélben jutnak a legfrissebb információkhoz a közösségi sportolással kapcsolatos lehetőségekről és az igénybe vehető kedvezményekről.

Kapcsolódó témák: #sport |