Molnár Tamás és Kemény Dénes FINA-bizottsági elnök lett

Fotó: Győr+ Archív
MTI
2022.07.03. 12:16

Molnár Tamás lett a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vízilabda technikai bizottságának a vezetője, míg Kemény Dénest az edzői testület elnökévé nevezték ki.

 A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai aranyérmes Molnár Tamás – az MVLSZ alelnöke – öt éve a FINA vízilabda technikai bizottságának a tagja, a vb büró ülésén pedig a testület vezetőjének választották. A legendás szövetségi kapitány, a szintén háromszoros ötkarikás bajnok Kemény Dénes pedig a FINA vízilabda edzőbizottságának elnöke lett.

Molnár Tamás sportdiplomáciai karrierje 2016-ban kezdődött el, amikor az Európai Úszószövetség (LEN) hasonló bizottságába választották, majd 2017-ben a FINA technikai bizottsága következett.

“A magyar szövetség ajánlása is fontos volt, ugyanakkor rengeteget tett hozzá, hogy Wladár Sándorral, a világbajnokság szervezőbizottságának elnökével és Szántó Dávid operatív igazgatóval közösen végigjártuk az összes bürótag nemzeti szövetségeit, egyeztettünk és tárgyaltunk, mert egy erős támogatással meghozott döntést szerettünk volna” – fogalmazott.

Ami pedig a vasárnap (ma) véget érő világbajnokságot és a magyar rendezést illeti, Molnár Tamás közölte:

 “Az elmúlt tíz év magyarországi sportinvesztícióinak, a kormány sportot támogató filozófiájának a világ számos pontján híre megy, és a sportban mozgó szakemberek, vezetők hálásak ezért a befogadó szeretetért és professzionális szervezésért. Most sincs ez másként, ez pedig mindent elmond erről a káprázatos eseményről, a szervezésről” – tette hozzá.

Kapcsolódó témák: #FINA | #vizes vb | #vízilabda |