Mindhárom győri úszó döntőzött Rómában

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Petrov Iván
2022.08.21. 11:03

A Győri Úszó SE versenyzői közül Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián képviselhette Magyarországot a Rómában rendezett úszó Európa-bajnokságon. A győriek egy rendkívül hosszú szezont zártak, hiszen tavaly augusztusban már az International Swimming League versenyein küzdöttek az érmekért, és azóta nem tartottak pihenőt. A magyar küldöttség öt arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel zárta a kontinensbajnokságot, túlszárnyalva ezzel a tavalyi budapesti Eb termését.

Rómában Jakabos Zsuzsanna megszerezte karrierje huszonkettedik és huszonharmadik Európa-bajnoki érmét is, hiszen a 4×200 méteres gyorsváltóval a harmadik helyen végzett, míg a 400 méteres vegyes úszásban ezüstérmet szerzett, az Eb zárónapján pedig begyűjtött egy ötödik helyezést is 200 méter pillangón.

Nagyon örülök, hogy újra sikerült egyéni számokban indulnom, 400 vegyesen az ezüstérem különösen szépen csillog számomra, hiszen az előfutamok során én még nem tudtam, milyen idő kell a döntőbe jutáshoz, ez sosem egyszerű szituáció. A római uszoda eddig is az egyik kedvencem volt, ez most sem változott. Olaszország és közönség fantasztikus volt, örülök, hogy itt lehettem– nyilatkozta Jakabos a Győr+ Médiának.

Szabó Szebasztián a 4×100 méteres férfi gyorsváltóval állt fel a dobogó második fokára, és további két számban is döntőbe jutott. „Számomra a hazai rendezésű világbajnokság volt a fő verseny, mivel az remekül sikerült, Róma már csak jutalomjáték volt a szezon végére. A fő cél ezután a párizsi olimpia, és az oda vezető útnak az egyik fontos állomása lesz a decemberi rövidpályás világbajnokság, ahol újra érmekért szeretnék küzdeni– értékelte Eb-szereplését Szabó Szebasztián.

A Győri Úszó SE olimpikonja, Sebestyén Dalma 200 méteres vegyes úszásban harcolta ki a döntőbeli szereplést, ahol végül a hetedik helyen ért célba. „Nagyon örülök, hogy ki tudtam harcolni a csapattagságot, nehéz szintet kellett megúsznom, hogy válogatott legyek. A döntőben nagyon erős mezőnyben sikerült helytállnom, úgy érzem, tudok még innen fejlődni, erősebben térek haza.”

A győri úszók Európa-bajnoki szerepléséről Petrov Árpád, a klub vezetőedzője azt mondta, a három érem remek eredmény, és büszke arra, hogy mindhárom utazó versenyző döntőbe jutott, mindannyian szerepeltek olimpiai számok fináléjában. A hosszú szezon végén ez a verseny mindenkinek mást jelentett, de a GYÚSE sportolói szépen helytálltak.

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #Győri Úszó SE |