„Minden helyzetből a legjobbat kell kihozni”

Fotó: Instagram
Nagy Roland
2020.03.25. 18:20

A magyar női kézilabda válogatott Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok vezetésével Győrben játszott volna olimpiai selejtezőtornát Oroszországgal, Szerbiával és Kazahsztánnal. A kvalifikációs tornát elhalasztották, ahogy az olimpiát is. A válogatott keretben két Audi ETO-játékos, a kapus Kiss Éva és balszélső Faluvégi Dorottya kapott helyet.

Készültünk volna teljes erőbedobással az olimpiai selejtezőre, de amikor az edzőtábor elkezdődött, akkor már érződött, hogy a koronavírus a sportvilágban is sok mindent megváltoztat. Az a pár nap, amit együtt töltöttünk hasznos volt, a meccsekre koncentráltunk, amelyeket aztán elhalasztottak, de nem zárhattuk ki teljesen azt, ami az edzőtábor falain kívül történik. Az olimpia még nagyon távolinak tűnt nekünk, még a selejtezőre készültünk, tehát nem volt biztos helyünk, ennek szerettünk volna minél előbb pontot tenni a végére” – mondta Faluvégi Dorottya a Győr Plusznak, hozzátette, bármennyire is elszomorító a helyzet, biztos benne, hogy minden jól alakul a jövőben.

Pozitívan kell hozzáállni ehhez a helyzethez is, és mindenből a legjobbat kell kihozni. A két új szövetségi kapitánnyal így több időnk lesz együtt készülni. Az látszott a gyakorlásokon, hogy kell még idő, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy azt az edzők megálmodták. Nagyon fura itthon edzeni. Egyik nap futunk, aztán erősítünk, de így minimális felszerelés áll rendelkezésünkre, az edzőknek is elég nagy kihívás változatos edzésprogramot írni. Van egy platformunk, ahol minden elérhető a válogatott játékáról, tehát ezt az elméleti részt is frissíthetjük. Egyik napról a másikra értelmét vesztette egy időre az, amiért dolgoztunk az idényben. Az motivál, hogy a bizonytalanság ellenére ez az állapot nem végleges. Reméljük jobbra fordulnak a dolgok, és akkor azonnal harcba szállunk a sikerekért” – mondta az Audi ETO szélsője.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #Helyi sport | #kézilabda |