Minden fronton éremszerzésre tör az UNI Győr

Pécskai István Uni Győr
2022.12.26. 11:35

Felemás esztendőn van túl az UNI Győr női kosárlabdacsapata.

A 2021–22-es idény nem sikerült a legjobban az együttes számára, hiszen a gárda a nemzetközi porondon nem alkotott maradandót, a bajnokságban pedig szintén várakozáson alul szerepelt, a rájátszás negyeddöntőjében esett ki. A 2022–23-as szezont már Cziczás László irányításával kezdte meg a gárda, amely jelentős formajavulást mutatott az ősszel. Ennek köszönhetően jelen állás szerint minden fronton, a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt komoly eséllyel pályázik a dobogós helyezésre az idény végén.

Előrébb tartunk, mint ahogy azt gondoltuk a szezon elején. A legutóbbi mérkőzéseink, köztük a Sopron elleni találkozó megmutatta, hogy jó úton járunk. Ahhoz persze, hogy stabilizálni és állandósítani tudjuk a jó teljesítményünket, minden meccsre alaposan fel kell készülnünk. Fizikálisan és mentálisan egyaránt. A részsiker nem altathat el bennünket, továbbra is ebben a felfogásban, maximális koncentrációval és akarattal kell játszania a csapatnak” – mondta Fűzy András klubelnök a Győr+ Médiának.

Az UNI Győr csoportelsőként jutott tovább az Európa-kupában, holtversenyben vezeti a hazai bajnokságot, így elégedetlenségre aligha lehet okuk a szurkolóknak. Fűzy András elmondta, a magyar bajnokság az egyik legerősebb liga a kontinensünkön, így komoly kihívás elé állítja a gárdát.

„Elképesztően kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, ebben a tekintetben is ott van az európai élvonalban a magyar bajnokság. Folyamatosan élesnek kell lennünk, ha sikeresek szeretnénk lenni.

Fűzy András hozzátette, igyekeznek minden mérkőzésből tanulni.

„A kudarcot elsősorban elkerülni kell. Ugyanakkor ha a vereség elkerülhetetlen, akkor azt el kell tudni viselni, és muszáj belőle tanulni. Komoly céljaink vannak ebben az idényben. Az Európa-kupában a legjobb négy közé szeretnénk kerülni. Ez a célkitűzés igaz a hazai sorozatokra is, szeretnénk érmet szerezni a bajnokságban és a Magyar Kupában is” – fogalmazott az elnök.

A klubnál egyébként pszichológus, dietetikus és két fizioterapeuta is segíti a játékosokat. A kosarasok persze a szurkolók támogatására is számíthatnak.

„Hála az égnek meccsről meccsre nő a találkozóinkra kilátogató drukkerek száma. A közönségnek minél jobb mérkőzésélményt akarunk adni. A lányok jó teljesítménnyel, mi pedig a kiszolgáló programok folyamatos fejlesztésével igyekszünk elnyerni és megtartani a szurkolók bizalmát. Az a célunk, hogy a kiemelt hazai meccseinken telt ház legyen az arénánkban” – fogalmazott Fűzy András.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda |