Minden fronton a végső diadalra tör a Győri Audi ETO KC

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.08.01. 20:38

Július 20-án megkezdte a felkészülést a Győri Audi ETO KC csapata a 2022–2023-as szezonra. A magyar bajnoki címvédő kézilabdagárda keretének tagjai első körben Telkiben edzőtáboroztak, hétfőtől pedig immáron Győrben folytatták a felkészülésüket.

A játékosok és a szakmai stáb tagjai is motiváltan vágtak bele a közös munkába. Mindez a hétfői, a sajtó és a szurkolók számára is nyilvános edzésen jól látszott. A kézilabdázókat hatalmas tapssal fogadták a drukkerek, akik bíznak benne: az elmúlt idényben a bajnoki cím mellett megszerzett Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-ezüstöt az előttünk álló szezonban aranyra cseréli az ETO.

,,Hat hetes nyári szünet után vagyok, amely nagyon jól telt. Sikerült magam kipihennem, teljesen feltöltődtem. Érzelmileg és fizikálisan is jó állapotban érzem magam, nagyon várom már, hogy elkezdődjön az új szezon. Az a célunk, hogy minden lehetséges trófeát begyűjtsünk az előttünk álló idényben. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerjük” – fogadkozott Estelle Nze Minko, a győriek olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia klasszisa.

A kézilabdázó az új idénytől együtt dolgozhat honfitársával, Raphaelle Tervellel, aki másodedzőként segíti Ambros Martín munkáját. Tervel játékosként 2012 és 2014 között erősítette az ETO-t, amellyel mindkét idényben triplázott, bajnokságot, Magyar Kupát és BL-t nyert.

,,Álomszerű lenne, ha másodedzőként is sikerülne elérnem ezt a bravúrt. Nagyon örültem Ambros felkérésének, az első hívó szóra igent mondtam. Nagyon szeretem Győrt, remekül érzem magam, jó volt visszatérni a városba. Igyekszem minden lehetséges módon segíteni a csapatot, az elsődleges feladatom, hogy a védekezés összerakásában segédkezzek” – jelentette ki Tervel.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |