Darts vb

„Minden forgatókönyv lepergett előttem”

Fotó: Ács Tamás
Szigeti Sándor
2022.03.31. 19:21

Vasárnap este első magyarként állhat tábla elé a WDF londoni darts világbajnokságán Ihász Veronika. A Győri Darts Club versenyzője elutazása előtt nyilatkozott a Győr+ Médiának.

Pénteken délután száll fel Ferihegyről a Londonba tartó gépe, vasárnap este pedig az amerikai Paula Murphy ellen megkezdi szereplését Ihász Veronika a World Darts Federation (WDF) angliai világbajnokságán. A legrangosabb, amatőr versenyzők számára kiírt megmérettetés előtt telefonon hívtuk fel Ihász Veronikát:

Hogy teltek az elmúlt napok?

Elég változóan. Volt, hogy komolyabb pánikroham tört rám, levegőt is alig kaptam és rendesen bestresszeltem. Aztán a hétvégi hazai versenyen nagyon jól ment a játék és egy jót beszélgettünk az egyik klubtársammal, így most már minden rendben van. Alig várom, hogy végre ott legyek!

Mire számít?

Minden forgatókönyv lepergett előttem. Onnantól kezdve, hogy 44-es átlaggal kiesek az első meccsen egészen odáig, hogy sokáig eljutok. Az biztos, hogy már a második körben pokolian nehéz ellenfél vár rám az angol Beau Greaves személyében, hiszen ő a világbajnokság ötödik kiemeltje.

Van vesztenivalója?

Igazából nincs. Továbbra is nagyon hálás vagyok a sorsnak, amiért életemnek ebben a szakaszában, már anyukaként megadatott számomra egy ilyen lehetőség. Nem szeretném majd úgy lezárni a sportkarrieremet, hogy meg sem próbáltam. Látnom kell, mire vagyok képes a legjobbak között, és elbírom-e azt a nyomást, ami egy vb-hez kell. A családomnak, a barátaimnak is magamnak is tartozom ennyivel.

Mit szól ahhoz, hogy több győri darts klubban is élőben lehet majd nézni a meccsét?

Megsirattam. Nem is gondoltam erre. Fantasztikus érzés, hogy ilyen barátaim vannak. Ezúton is nagyon köszönöm nekik, hogy mellettem állnak.

Kapcsolódó témák: #darts | #győri darts klub | #sport | #világbajnokság |