„Mindannyiunktól elvettek egy világbajnokságot”

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.04.13. 06:15

Nem kis felháborodás kísérte a játékosok között a WDF döntését, amellyel a világ legrangosabb amatőr darts szervezete áttért a kétéves versenyeztetésére és nem rendezte meg a 2022-es világbajnokságot. Ihász Veronika, a Győri Darts Club játékosa a csalódás után már előre tekint.

„A tavalyi év rettenetesen nehéz volt. A munka és gyermeknevelés mellett rengeteg nemzetközi pontszerző versenyre elmentünk, hogy meglegyen a kvalifikáció. Ezek után érthető módon komoly csalódás volt a WDF januári bejelentése, amelyet egyébként hivatalosan meg sem indokoltak. Korábban már volt kétéves versenyeztetés, de a játékosok között mégis nagy volt a felháborodás, én jobb híján egyszerűen tudomásul vettem a döntést, mást úgysem tehettem” – meséli a Európa-bajnok és vb-kilencedik helyezett Ihász Veronika.

„Megyünk tovább és készülünk az idei világbajnokságra, és nagyon reméljük, most már semmi akadálya nem lesz a rendezésnek. Idén kevesebb versenyt vállalok, de ott mindent beleadok, ami a csövön kifér. Kimondottan a kelet-európai ranglista első helyére koncentrálunk, hiszen az is biztos vb-kvalifikáció jelent. A közelmúltban mindkét bronzkategóriás magyarországi WDF-versenyt megnyertem, vezetem a kelet-európai ranglistát, jól érzem magam” – tette hozzá a Győri Darts Club kiváló dobója.

„Hogy egyszerűbb lenne-e, ha csak a sportra figyelhetnék? Lehet, de az a helyzet, hogy jól érzem magam a GYSEV-nél, ahol vasutasként dolgozom, szeretem a kollégáimat és munka nélkül egy komoly szponzorra is szükség lenne. Az amatőr darts világában egyébként megszokott dolog, hogy a játékosok a munka mellett készülnek. Az egyik leghíresebb női játékos, a korábbi világelső Deta Hedman ha jól tudom postásként dolgozik, a legnagyobb sztár, az aktuális világbajnok Beau Greaves most érettségizett– mondja Ihász Veronika, aki hamarosan Horvátországban áll tábla elé.