Mészáros Krisztofer olimpiai kvótás!

MTI Illusztráció: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.10.01. 17:03

Mészáros Krisztofer olimpiai kvótát szerzett az antwerpeni torna-világbajnokságon azzal, hogy a vasárnapi csapatverseny eredményei alapján bejutott a csütörtöki egyéni összetett döntőbe - jelentette be a magyar szövetség.

Ugyanakkor a Mészáros, Tomcsányi Benedek, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Kiss Balázs összeállítású válogatott – nyújtón sokat hibázva, elmaradva a reményektől – csak a huszadik helyen végzett, miközben a párizsi ötkarikás induláshoz a legjobb 12-ben kellett volna zárni, erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat:

 “Az egyik szemem sír, a másik nevet” – fogalmazott a név szerinti kvótát szerző Mészáros. “A saját olimpiai kvótámnak nagyon örülök, ezzel egy régi nagy álmom vált valóra, de nagyon szomorú vagyok, hogy a csapatkvóta nem sikerült. Az első szert, a nyújtót nagyon elszúrtuk, egyikünk se maradt fent a szeren, de utána annyira össze tudtuk magunkat szedni, hogy aztán egy rontás se volt. Máskor talán valahogy jobban fel kell készülnünk az első szerre, de igazából nem tudjuk, mi történt, majd biztos kielemezzük, és remélem, kiderül. Ráadásul olyan elemeket rontottunk, amelyeket nem szoktunk. Persze mindenki izgult kicsit, volt rajtunk teher, hiszen az eddigi eredmények és pontszámok alapján tudtuk, hogy reális lehet a csapatkvóta.”

Kapcsolódó témák: #torna |