Olimpiai Sportpark

Mesterfokú tornászbajnokságot rendeznek Győrben

Fotó: gyac.hu/matsz
Győr+
2021.11.17. 16:54

November 19-21. között Győrben, az Olimpiai Sportparkban zárul a tornászok 2021-es hazai versenyszezonja, itt rendezik ugyanis a hölgyek számára a szuper csapatbajnokság második fordulóját, valamint a férfi-női Mesterfokú Bajnokságot, továbbá a fiú utánpótlás számára a Kismester elnevezésű megmérettetést.

A háromnapos viadal nyitányaként pénteken 10:00 órától a fiú gyermek kezdő korcsoport mutatja meg tudását.Ezt követően (12:30-tól) a fiú gyermek haladó-serdülő kezdő szerepel majd, ezzel párhuzamosan zajlik a női szuper csapatbajnokság második fordulójának első etapja.

Pénteken 15:30-tól kezdődik az “igazi nagyüzem”: a felnőtt férfi tornászok Mesterfokú Bajnokságával egyszerre tart a serdülő haladók-kadettek Kismester bajnoksága is. A férfi Mesterfokú Bajnokságon a szokások szerint 12 versenyző indulhat, a felnőtt országos bajnokság 1-6. helyezettje, az ifi országos bajnokság 1-3. helyezettje és további 3 fő jelölés alapján.

Az első napon a férfiaknál összetett eredményt hirdetnek, illetve a viadal egyben selejtező a szerenkénti finálékra is. A férfi versennyel egyidőben következik női szuper csb második fordulójának záró akkordja. A két etapos női szuper csb második fordulója szintén kvalifikáció a szerenkénti döntőkre, valamint a nőknél a Mesterfokú Bajnokság összetett fináléjára, ahova 12 versenyző kerülhet be.

A program szombaton 11:00 órától folytatódik, ekkor a férfiak szerenkénti döntőit (talaj, lólengés, gyűrű), valamint a hölgyek Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett döntőjét tartják.

A háromnapos viadal vasárnap 11:00 órától a férfiak (ugrás, korlát, nyújtó) és nők (ugrás, felemáskorlát, gerenda, talaj) szerenkénti döntőivel zárul.

A rendezvény a nézőknek védettséget igazoló okirattal és várhatóan maszk viselésével látogatható.

Forrás: Magyar Torna Szövetség

Kapcsolódó témák: #GYAC | #torna |