Messi győztes góllal debütált az Inter Miamiban

MTI Fotó: Depositphotos.com
2023.07.22. 10:52

Emlékezetes teljesítménnyel mutatkozott be az Inter Miami labdarúgócsapatában Lionel Messi: az argentinok világbajnok szupersztárja a 94. percben győztes gólt szerzett a vendég mexikói Cruz Azul ellen az észak- és közép-amerikai ligakupában.

A Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadion 21 ezres nézőközönségének – köztük olyan sztároknak, mint LeBron James, Serena Williams, Gloria Estefan vagy Kim Kardashian – a mérkőzés 54. percéig kellett várnia, hogy a hétszeres aranylabdás játékos pályára lépjen.

Messi az ugyancsak a közelmúltban szerződtetett Sergio Busquets-cel egy időben állt be csereként, amikor a floridai csapat 1-0-ra vezetett. A mexikóiak aztán egyenlítettek, a meccset pedig Messi ráadásban lőtt parádés szabadrúgásgólja döntötte el.

Az Inter Miami az észak-amerikai profiligában (MLS) 11 találkozó óta nyeretlen, s az utolsó helyen áll a keleti főcsoportban. A klub tulajdonosai – köztük David Beckham – Messi és Busquets mellett egy harmadik korábbi Barcelona-játékost, Jordi Albát is leszerződtették a közelmúltban.

A 36 éves Messi két és fél évre kötelezte el magát a Miamihoz. Csapata kedden az Atlanta Unitedet fogadja a ligakupa csoportkörében. A sorozat lebonyolítása hasonló a világbajnokságéhoz, s minden MLS-együttes részt vesz benne.

Fotó: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Lionel MEssi |