Messi cáfolja, hogy visszatérne a Barcelonába

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2023.10.19. 18:11

Lionel Messi határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy télen visszatérne korábbi futballcsapatához, az FC Barcelonához.

Újságírók a Peru elleni világbajnoki selejtező után kérdezték a hétszeres aranylabdás argentin sztárt, aki jelenleg az Inter Miami játékosa.

“Nem. Edzek, készülök a következő meccsünkre az Inter Miamival és arra törekszem, hogy novemberben a lehető legjobb állapotban térjek ide vissza” – fogalmazott Messi.

A futballista esetleges visszatéréséről Barcelonába a katalán lap, a Sport írt, hozzátéve, hogy Messi januárban kölcsönbe érkezne.

A 36 éves játékos és csapata biztosan lemarad az észak-amerikai profiliga (MLS) rájátszásáról, így a következő hétvége után véget ér számára a klubszezon. A világbajnok argentin válogatottal novemberben – 17-én Uruguay és 22-én Brazília ellen – vár még rá két rangadó a vb-selejtezőben.

“Utána Argentínában élvezem majd a szabadságomat. Ez az első alkalom, hogy decemberben ennyi szabadidőm lesz, hogy az enyéimmel lehessek nyugalomban” – mondta Messi.

Januárban aztán visszatérek, hogy elkezdjem az előszezont. Elölről fogom kezdeni és mint mindig, megpróbálok a lehető legjobban felkészülni” – tette hozzá.

Közben az MLS nyilvánosságra hozta a liga fizetési rangsorát, amelynek élén természetesen Messi áll. Ő évente 19,3 millió eurónak megfelelő dollárt keres, mögötte az olaszok Európa-bajnoka, Lorenzo Insigne (Toronto FC) a második 14,5 millióval, a svájci Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) pedig a harmadik 7,7 millióval.

Messi alapfizetése – az MLS közlése szerint – körülbelül 11,4 millió eurónak megfelelő összeg, ehhez jönnek a különböző bónuszok. A klubtól kapott fizetésen kívül Messi a liga marketingjogaiból származó bevételekből is részesül. Amikor júliusban az Inter Miamihoz szerződött, az AP amerikai hírügynökség 47-57 millió euró közötti összegre becsülte az éves bevételét az Egyesült Államokban.

Illusztráció: depositphotos.com