Hirdetés
Második helyen Cristiano Ronaldo, a harmadikon Zidane zárt

Messi az elmúlt negyedszázad legjobbja

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.04.24. 15:37

Az FC Barcelona argentin támadóját, Lionel Messit választotta meg az elmúlt negyedszázad legjobb labdarúgójának a FourFourTwo angol havi futballmagazin.

Hirdetés

A második helyre a Juventusban szereplő portugál Cristiano Ronaldo, a harmadikra pedig a karrierjét 2006-ban befejező, jelenleg a Real Madrid vezetőedzőjeként tevékenykedő francia Zinedine Zidane került.

A 25 futballista nevét tartalmazó listán csak olyan kaphatott helyet, aki a 25 éve létező magazin első számának megjelenése óta lépett pályára.

Hirdetés

A lap a publikált rangsor legjobbjáról azt írta: túl azon, hogy Messi a Barcelonában 687 mérkőzésen 603 gólt szerzett, a statisztika mellett azt is értékelni kell nála, hogy milyen hatással van a játékra.

„Messi nem csupán bombázó, nem csupán a csapattársait kiszolgáló, világszínvonalú játékszervező és cselkirály, hanem sokkal több ennél. Egyszerűen a legjobb” – áll a méltatásban.

A magazin 25-ös teljes listája:
1. Lionel Messi (argentin), 2. Cristiano Ronaldo (portugál), 3. Zinedine Zidane (francia), 4. Ronaldo (brazil), 5. Ronaldinho (brazil), 6. Thierry Henry (francia), 7. Xavi (spanyol), 8. Andrés Iniesta (spanyol), 9. Paolo Maldini (olasz), 10. Roberto Baggio (olasz), 11. Rivaldo (brazil), 12. Fabio Cannavaro (olasz), 13. Ryan Giggs (walesi), 14. Kaká (brazil), 15. Wayne Rooney (angol), 16. Luis Figo (portugál), 17. Gabriel Batistuta (argentin), 18. Eric Cantona (francia), 19. Luka Modric (horvát), 20. Sergio Busquets (spanyol), 21. Raúl (spanyol), 22. Paul Scholes (angol), 23. Romario (brazil), 24. Sergio Ramos (spanyol), 25. Gianluigi Buffon (olasz)

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat