Mentők vitték kórházba az ETO női labdarúgó csapatának játékosát

Győr+ Illusztráció: OMSZ
2023.08.26. 16:12

A Simple Női Liga 2. fordulójában Miskolcra utazott a győri csapat, ahol a DVTK vendégeként lépett pályára. A magabiztos győzelmet komoly sérülés árnyékolja be.

Ideálisnak egyáltalán nem mondható körülmények között, déli hőségben léptek pályára a csapatok. Ennek megfelelően nem lehetett elvárni, hogy nagy iramú mérkőzés alakuljon ki.

A 2. percben három helyzet is kialakult a hazai kapu előtt, előbb Savanya, majd Vida, végül Süle sem tudott a kapuba találni. A 7. percben viszont már megszerezte az ETO a vezetést. Vachter váratlan lövése megpattant a kapus előtt, így a labda a hálóban kötött ki 0-1. A 20. percben győri támadások közepette, egy védelmi hibánkat kihasználva egyenlíteni tudott a DVTK 1-1.

A 41. percben Savanya lövése lepattant a védőkről, Frajtovic visszasarkalta az érkező Kocsán elé, aki közelről nem hibázott 1-2. A 45. percben Vida szépen cselek után tálalt Kocsán elé, aki 12 méterről talált a kapuba 1-3.

A második félidő is gyors ETO-góllal indult, Savanya szép cselek után passzolt Kocsánhoz, aki 11 méterről volt eredményes, mesterhármas 1-4. Az 50. percben Kocsán szabadrúgása kipattant a kapusról, Vachter eszmélt a leggyorsabban és közelről talált a kapuba 1-5.

Az 54. percben Ladhani tört be a tizenhatoson belülre, ahol a védők buktatták. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette 1-6. Fordulás után hat perc alatt három gólt szereztek a mieink, de aztán ellaposodott a játék, a végére pedig kettős emberhátrányba kerültünk. Előbb Vidát második sárga lappal kiállította a játékvezető, majd Borok, és a korábban csereként beállt Nagy Sz. egy hosszú indítást követően összefejeltek, ami után Nagy komolynak tűnő sérülést szenvedett, így az utolsó perceket a hazai együttes kettős emberelőnyben játszhatta, és két gólt szerzett a Diósgyőr.

Az ETO győzelme egy percig sem forgott veszélyben, ám sok olyan hiba jellemezte a játékot, amin a jövőben javítani kell. A fejsérülést szenvedő Nagy Szilviát a mentők a találkozó után a miskolci kórházba szállították, akinek mielőbbi felépülést kívánunk!

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sérülés |