Labdarúgás

Megyerikum lehet az ETO FC

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.02.22. 16:40

A Győri Balett, a Szent László herma, a fröccs, vagy épp a Győri Audi ETO KC is része a megyei értéktárnak. Szeles Szabolcs alpolgármester és Granát Gábor az ETO FC marketingvezetője a zöld-fehér futballklubot is felterjesztette a megyerikumok sorába.

„A győri ETO történelmi értéke a városi és az országos sportéletnek, hiszen az elmúlt 117 évben rengeteg kiemelkedő sikert ért el a csapat. Bajnoki és kupagyőzelmek, BEK-elődöntő és három olimpiai bajnok válogatott, csak hogy a legjelentősebbeket említsem” – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester, aki Granát Gáborral, az ETO marketingvezetőjével közösen jelölte a klubot az értéktárba.

„A mi barátságunk hosszú időre nyúlik vissza, összeköt minket a foci és az ETO szeretete. Mindketten úgy gondoljuk, hogy a klubnak ott a helye a megyerikumok sorában, ezért is a közös jelölés, amit nem mint az önkormányzat és az ETO képviselői, hanem mint magánemberek teszünk meg, akiknek zöld-fehér a szíve.”

Granát Gábor hozzátette, az ETO a legrégebbi városi sportegyesület, amely jelenleg kétszáz dolgozót foglalkoztat, és mintegy háromszáz gyerekkel foglalkozik. „Az utánpótlás-nevelés minőségét jól jellemzi, hogy az U19-es korosztályban öt válogatottunk van, de a többi akadémiai korosztály is sok válogatott játékossal büszkélkedhet.”

Mint mondja, az ETO az elmúlt több mint egy évszázadban a város szerves részévé vált, sok értéket adott, és eredményeivel nem csak Győr, de az egész nemzet hírnevét öregbítette, ezért kezdeményezik az értéktárba való felvételét.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |