Tour de Hongrie

Megyénkbe is bekanyarodik a Tour de Hongrie mezőnye

Fotó: Facebook/Tour de Hongrie
Győr+
2021.05.10. 14:00

Szerdán indul a Tour de Hongrie, az ország legnagyobb kerékpáros versenye. A mezőny 14-én, a Veszprém és Tata közötti szakaszon érinti Veszprémvarsány, Ravazd, Pannonhalma, Nyalka, Táp településeket.

Szerdán, május 12-én Siófokról indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A megmérettetés összesen 792 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd és a tavalyi végcélt, Kékestetőt érintve, idén egészen a budapesti Hősök teréig tart majd.

A kerékpáros versenyen az idei távot a nemzetközi mezőny öt nap alatt, május 12. szerda és május 16. vasárnap között teszi meg.

A startpisztoly Siófokon dördül el, a szakasz Kaposváron ér véget, majd az erőpróba 13-án Balatonfüred és Nagykanizsa, 14-én Veszprém és Tata, 15-én Balassagyarmat és Kékestető között folytatódik, végül május 16-án, Budapesten a Hősök terén zárul.

Forrás: www.tourdehongrie.hu

A megyénket is érintő szakasz 142 km hosszú. A versenyzők Veszprémből 14.30-kor indulnak, s átmennek Veszprémvarsány, Ravazd, Pannonhalma, Nyalka, Táp településeken. A pontos áthaladásokat a Tour de Hongrie weboldalán, az „Etapok” menüpontja alatt teszik közzé a szervezők.

A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A pontos útvonal a ITT érhető el.

Kapcsolódó témák: #Kerékpárverseny | #Tour de Hongrie |