Hirdetés
Sikerült!

Győrben rendezik a selejtezőt?

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Győr+
2019.12.13. 16:42

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, mivel a Japánban zajló világbajnokság hetedik helyezését Svédország szerezte meg Németországgal szemben.

Hirdetés

Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat – a negyedik román és a hetedik magyar – szerzett részvételi jogot a selejtezőre, amely nem vívta ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés lehetőségét a mostani vb-n.

A magyar együttes nem jutott tovább a csoportkörből a középdöntőbe, és az alsóházi rájátszás két mérkőzése után a 14. helyen végzett. A küldöttség már kedden hazautazott, pénteken pedig svéd sikernek szurkolt, hiszen csak ebben az esetben juthatott ki a selejtezőtornára.

Hirdetés

A németek csak győzelem esetén vehettek volna részt a tavaszi selejtezőn. A svédek tudták, hogy amennyiben veszítenek, az Európa-bajnoki hatodik helyezésükkel akkor is kijutnak a kvalifikációs tornára. Őket az motiválhatta, hogy vb-hetedikként könnyebb csoportba kerülnek márciusban, ennek ellenére csütörtökön még kemény futóedzésen vettek részt a kumamotói kastély melletti dombokon.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Alicia Stolle öt góljának köszönhetően remekül kezdtek a németek a pénteki helyosztón, ám a svéd csapat egy 6-1-es sorozattal fordított, egyre lendületesebben és pontosabban játszott, így a szünetben már öt találattal vezetett. A második félidőben sem változott a játék képe, a különbség tíz gól fölé nőtt, és a skandinávok végül meglepően magabiztosan, 35-24-re győztek.

 A magyar válogatott hatszor vett részt olimpián, legutóbb 2008-ban. A selejtezőt március 19-22. között rendezik Kína, Szerbia, Magyarország, és a világbajnokság bronzérmesének részvételével. Helyszíni információk szerint a tornát Győrben rendezik majd, mivel a magyar szövetség is jelentkezett házigazdának. A másik két csoportnak Svédország és Románia adna otthont.

 “Élőben követtem a mérkőzést, és a kezdés előtt a németekre tippeltem volna. Jó érzés, hogy végre egyszer a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen és megvan az olimpiai selejtező” – nyilatkozta az M4 Sportnak Kovacsics Anikó, a magyar válogatott csapatkapitánya.

 Elismerte: ez a világbajnokság nagyon nem úgy sikerült számukra, ahogy kellett, és ahogy szerették volna, de kaptak még egy esélyt, hogy kijussanak Tokióba. A Ferencváros irányítója elárulta, minden válogatott játékos nézte a svéd-német meccset, és természetesen mindenki nagyon örült a kedvező eredménynek.

“Ebből a világbajnokságból az egész csapat nagyon sokat tanult, még én is, ez mindenképp előrevisz minket” – mondta.

Kapcsolódó témák: #kézilabda |
likeold
a fb oldalunkat