Kézilabda BL

Megőrizték veretlenségüket a győri lányok

Fotó: O. Jakócs Péter
Pulai Sarolta
2021.02.13. 18:55

A DELO WOMEN’S EHF Champions League csoportkörének utolsó mérkőzésén csapott össze egymással a Győri Audi ETO KC és a CSZKA Moszkva csapata. A tét nem volt más a találkozón, mint hogy ki végez a csoport élén.

Beatrice Edwige a mérkőzés előtt azt mondta, a játék kulcsa védekezés lesz, igaza is lett hiszen a Győr remek védelmével, jó kapusteljesítményével tartotta az Audi Arénában a két pontot.

A csoport rangadója a járványügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött kezdődött el. A jegyzőkönyvben szereplő Faluvégi Dorottya nem melegített a csapattal.

A hazaiak a Leynaud- Görbicz- Kristiansen- Edwige- Brattset-Nze-Minko- Lukács védelemmel várták a fehérmezes oroszok első támadását.

Az első lövésből gól született, melyre hamar Görbicz válaszolt. Az első percekben Lukács és Kristiansen találatával már három egyre vezetett a Rába parti együttes. Ekkor az oroszok vezetőedzője már a hetedik percben elhasználta első időkérését. Ezt követően két gyors góllal felzárkózott a vendégcsapat, de remek védekezésnek és kiváló kapus teljesítménynek köszönhetően újra a győrieknél volt az előny. Negyedóra elteltével 7-7 volt az eredmény. A játékrész hajrájára fordulva fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott elszakadni a másiktól. Egy gólos 14-13-as győri vezetéssel mentek szünetre a játékosok.

A második félidő a Lukács- Oftedal- Nze-Minko- Brattset- Kristiansen- Fodor támadósorral és a kapuban Solberggel kezdődött meg. Bár a játékrész első két találatát a CSZKA szerezte, tíz percet követően a remekül felépített támadó játéknak és Solberg védéseinek köszönhetően öt góllal vezetett a zöld-fehér együttes.

A folytatásban Solberg szebbnél szebb védéseket mutatott be. A hajrára fordulva már nyolc gólos volt az előnye a hazai együttesnek. A huszonharmadik percben tíz gólos vezetésért támadott a zöld-fehér együttes, Lukács lövésének köszönhetően meg is volt közte a tíz. A mérkőzés utolsó találatát Hansen lőtte ezzel beállítva a 31-24-es végeredményt. A mérkőzés legjobbjának a Győri ETO csapatából Stine Oftedalt választották.

Győri Audi ETO KC – CSZKA Moszkva 31-24 (14-13)

Ezzel a Győri Audi ETO KC csapata 24 ponttal a csoportelsőként jutott a legjobb tizenhat közé.

Az ETO ötvenegy mérkőzés után veretlen a legrangosabb kupasorozatban. A legjobb tizenhatban a másik csoport utolsó helyezettjével a Bietigheim csapatával márciusban találkozik a győri csapat.

A meccs utáni értékelések:

Jan Leslie vezetőedző (CSZKA Moszkva): „Két ellentétes félidőt láthattunk a mérkőzésen. A teljes hatvan percet nézve az ETO jobban játszott nálunk, így nem volt kérdés, hogy nem nyerhetünk. Ettől függetlenül a játékosaimnak is azt mondtam, több dolog is van, ami biztató a jövőre nézve. Több tanulásra és több önbizalomra van szükségünk, és akkor szép jövő áll előttünk.”

Danyi Gábor vezetőedző (Győri Audi ETO KC): „Gratulálunk én is az orosz csapatnak, hiszen két remek mérkőzést játszottunk velük. Ősszel mi voltunk kicsit a szerencsésebbnek. A második félidőben a támadásunk és védekezésünk is jól működött, ennek köszönhetjük a mai győzelmünket.”

Kathrine Heindahl (CSZKA Moszkva): „A második félidőben sokat szenvedtünk, és sok lehetőséget adtunk a Győrnek, hogy a legveszélyesebb fegyverét használja ellenünk: a gyors letámadásokat. Ha ezeken a hibáinkon tudunk változtatni, akkor nagyon jó lehetőségeink lesznek a Bajnokok Ligájában. A Győr igazi top-csapathoz méltóan játszott.”

Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC): „Az első félidő nagyon kemény volt, szerencsére a védekezésünk most is összeállt, ahogy a legutóbbi találkozókon is. Azt hiszem ez volt a kulcsa a mai találkozónak.”

Tekintse meg a találkozón készült képgalériánkat:

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |