Megküzdött saját démonaival az ETO dán légiósa

Győr+
2023.11.07. 19:35

Kemény interjút adott Line Haugsted, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának dán válogatott átlövője a Jyllands-Posten dán napilapnak.

A 28 éves, világbajnoki bronzérmes játékos arról mesélt, hogyan kényszerítette magát szélsőséges dolgokra a testmozgástól való függőségtől az ételekről alkotott torz szemléletig, milyen fizikai és pszichológiai nyomást gyakorolt titokban önmagára – szemlézte az interjút a daniasport.hu.

Annak ellenére, hogy már amúgy is túlterhelt jobb lábán alig tudott normálisan járni, az aktuális edzés mellett plusz 10 ezer lépést is meg kellett tennie. Nem érezte, hogy a kiszipolyozott, elhasznált testének leginkább pihenésre és gyógyulásra volt szüksége.

A pulzusmérő diktálta a napját, a gondolatait, az életét. Naponta megmérte a súlyát, ha hízott, keményebben edzett, vagy még kevesebbet evett. Folyamatosan túlterheléses sérülései voltak, amelyek hátráltatták fejlődését. A túledzettség és a kalóriadeficit miatt a szervezete kiegyensúlyozatlanná vált.

„Soha nem mondták nekem, hogy túl nagy vagy nehéz vagyok. De én sokszor éreztem így. Pedig az edzőim gyakran jelezték, hogy jó génjeim vannak, meg tudnék izmosodni, és robbanékonnyá válni is. Az edzés rabjává váltam, volt egy hosszú időszakom, amikor nem tudtam elviselni a szabadnap gondolatát, mert akkor meghízok.”

Azt mondta, történetének egy részét elmesélte válogatott társainak, de beszélt erről a barátjával, a haverjaival és a családjával.

„Kicsit zavarban vagyok amiatt, amin keresztül mentem. De szeretnék beszélni arról, hogy milyen nyomást gyakorolok magamra, hogy mások tanulhassanak belőle. Küzdj és adj bele mindent, de higgy abban, hogy amit csinálsz! És beszélj szépen magaddal a tükör előtt! Még mindig azt kívánom, bárcsak jobb lennék ebben….”

Szöveg és forrás: daniasport.hu

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC |