Meghúzták a fiatalok, óriási hangulat a Nebuló Kupán!

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2023.05.19. 14:53

Csatakiáltásoktól volt hangos pénteken az Aranypart II., itt szervezte meg ugyanis a Rába Sárkányhajó Klub a 19. Győri Nebuló Kupát. 45 csapat legénysége húzta az evezőt a folyón, középiskolás és általános iskolás fiatalok egyaránt szívesen hajóba szálltak a májusi találkozón.

Mintegy 1200-an gyűltek össze a festői környezetben, de nem csak a miliő miatt volt garantált a hangulat, hanem azért is mert hangos nevetések és bátorító kiáltások lengték be a Püspökerdő szomszédságát.

Aki éppen nem a vízen szállt harcba, az kosárlabdázott, focizott, vagy éppen csak a barátaival, osztálytársaival ejtőzött a fák lábánál.

Persze mikor hajóba szálltak a csapatok, nem ismertek lehetetlent, óriási lelkesedéssel vágtak neki a távnak sárkányhajójukkal. A fedélzeten dobszó adta az ütemet, egészen szenzációs teljesítményt nyújtottak a résztvevő gyerekek.

“Több kategóriában indulhattak mind az általános, mind pedig a középiskolás társaságok. Összesen 45 csapat nevezett, közülük 11 általános iskolás, sőt, volt 4 olyan legénység, akiknek tagjai csak hölgyekből álltak. Bár rengetegen jöttek a rendezvényünkre, azt gondolom gördülékenyen ment a megmérettetés, profi szervezői stáb állt össze, ezúton is köszönöm mindenkinek” – mondta a Győr+ Médiának Horváth Alex, a szervező klub elnökségi tagja.

Kapcsolódó témák: #Rába Sárkányhajó Klub | #sárkányhajó |