Labdarúgás

Meghiúsult az Újpest eladása

Illusztráció: depositphotos.com
MTI
2022.07.01. 09:35

A vevő a határidő lejártáig nem fizette ki a vételárat, így meghiúsult a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC tulajdonosváltása.

Az egyesület honlapján megjelent közlemény felidézte, hogy tavaly május 13-án született megállapodás a klub eladására, mely megállapodást az átvilágításokat, pénzügyi vizsgálatokat követően 2022. január 28-án szerződésben rögzített a két fél.

A szerződést Roderick Duchatelet tulajdonos és a vevő képviseletében Kovács Zoltán írta alá.

“A megállapodás 2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét, amely feltétel nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszítette” – olvasható a weboldalon.

Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció” – indokolt Kovács Zoltán, a lila-fehérek korábbi válogatott csatára.

Kapcsolódó témák: #labdarúság |