Meghalt a világbajnok német focilegenda

Pécskai István Fotó: Wikipedia
2024.02.20. 10:44

63 éves korában elhunyt Andreas Brehme, aki a német labdarúgó-válogatott tagjaként 1990-ben világbajnoki címet szerzett.

A Bayern Münchennel és a Kaiserslauternnel német, az Internazionaléval olasz bajnoki címet nyerő korábbi klasszis halálát hirtelen szívmegállás okozta.

A hamburgi születésű Brehme 1981-ben került a Kaiserslauternhez, amelyben több mint 170 meccset játszott. Védőként 242 bajnokin 43 gólt jegyzett. Öt idény után, 1986 nyarán igazolt a Bayernhez, ahol a mexikói világbajnokság után már vb-ezüstérmesként mutatkozott be, s lett német bajnok a csapattal az első idényében. Az Interrel olasz bajnoki aranyérmet nyert 1989-ben, megválasztották a liga és a klub legjobb játékosának is. 1991-ben az olaszokkal UEFA-kupát nyert. 

Az 1990-es vb-döntőn ért fel a válogatottal a csúcsra: a kieséses szakaszban háromszor volt az eredményes. Az argentinok ellen ő szerezte a finálé egyetlen találatát tizenegyesből.

Olaszországot követően megjárta Spanyolországot, ahol a Zaragoza játékosa volt. Karrierjét a Kaiserslauternnél zárta, amellyel 1998-ban német bajnokságot nyert.

   

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem helyezünk el hirdetést

Kapcsolódó témák: #futball | #gyász | #halál |