Meggyőző játék az Alba Fehérvár ellen

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2023.11.04. 17:05

A női kézilabda NB I-ben kilencedik meccsét játszotta a Győri Audi ETO KC. Az Alba Fehérvár volt a vendég, a győzelemmel a hazaiak továbbra is pontegyenlőséggel, jobb gólkülönbséggel vezetik a tabellát a Mosonmagyaróvár csapata előtt.

A győri együttes 38-22-es győzelmet aratott, így ismét vezeti a tabellát, 338:202-es gólkülönbségével, 9 meccsből 8 győzelemmel és 1 vereséggel. A második helyen álló Mosonmagyaróvár 303:232-es gólkülönbséggel és ugyanilyen mérleggel áll, a harmadik Ferencváros 2 meccsel kevesebbet játszott, de azokat mind megnyerte eddig.

A mérkőzés sorsa egy pillanatig sem volt kétséges, már a szünetben kilenc találat volt a különbség a hazaiaknak, a végén 16-tal nyert a Győr. A legeredményesebb játékos Emilie Hovden volt, kilenc gólt dobott 11 kísérletből. Sandra Toft brillírozott a győri kapuban, ötvenöt százalékos eredménnyel védett.

A győriek hivatalos oldala, a gyorietokc.hu a meccs utáni sajtótájékoztatóról is beszámolt:

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Pontosan tudtuk, milyen jellegű mérkőzésre számíthatunk, jól felkészültünk az ellenfélből. Sikerült remekül kontrollálni a találkozót, számos alkalmazott figuránkkal elégedett vagyok. Külön kiemelném, hogy fiatal játékosaink milyen bravúrosan szerepeltek – nagy dicséret illeti őket is.”

Farkas Júlia, Győri Audi ETO KC: „A támadásban megbeszélt taktikai elemeket remekül tudtuk alkalmazni. A védekezésben ugyan adódtak kisebb problémáink, de összességében elégedettek lehetünk. Ez a találkozó jól felkészített minket az előttünk álló nehezebb időszakra.”

Horváth Roland, vezetőedző, Alba Fehérvár KC: „Hamar kellett időt kérnem az első félidőben, ezt követően viszont rendeződtek a soraink, de kellett hozzá a remek kapusteljesítmény is. Az ilyen mérkőzésekből mindig ki kell hozni a maximumot. Fejlődnünk szükséges a folytatásban, azon dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk.”

Tóth Nikolett, Alba Fehérvár KC: „Próbáltam jól teljesíteni a kapuban. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, amely be is igazolódott. Az előttünk álló kisebb meccsekre kell koncentrálnunk, mert számunkra a folytatás lesz igazán fontos.”

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #női kézilabda |