Megfogyva bár, de törve nem!

Győr+ Fotó: ETO FC Győr
2024.03.17. 18:19

A Simple Női Liga 15. fordulójában a Budaörs otthonába látogattak a győri lányok, és a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően fölényes győzelmet arattak.

Budaörs – ETO FC Győr 0-7 (0-1)

Budaörs, Városi Stadion. V.: dr. Dédesi (Nyeste, Colbers).

Budaörs: Szőcs – Sárosi, Tsikhan, Oláh, Kirschner, Skryhanava, Balázs-Hegedűs, Dencz, Kajdy, Hirchyts, Hiba. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

ETO FC Győr: Krizanova – Öreg, Kovács L., Nagy F. (Nagy Sz.), Savanya, Sali, Zágonyi, Ladhani, McCarthy (Rajkovic), Petrovics, Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Vachter (3), Petrovics (2), McCarthy, Ladhani.

Újabb idegenbeli mérkőzésen, második félidei játékával gólzáporos győzelmet arattak a győri hölgyek.

Ritkán fordul elő egy csapat életében, hogy egyszerre nyolc játékosát kell nélkülözni. Ez most a Győri ETO FC-nél megtörtént, hiszen Borok, Frajtovic, Süle, Szabóvá, Horváthová, Kocsán, Vida, és White is kénytelen volt kihagyni a találkozót különböző okok miatt. Hatalmas szélben kezdődött meg a mérkőzés, amely az első félidőben a hazai csapatot támogatta. Ennek ellenére a 7. percben Kovács L. ívelt a védők mögé, McCarthy kapura tört, tizenöt méteres lövése a bal kapufa tövéből vágódott a gólvonal mögé 0-1.

Az első félidőben végig a győri csapat játszott mezőnyfölényben, de újabb találat már nem született.

Fordulás után viszont beindult a győri henger és rövid idő alatt öt gólt is szereztek a lányok. Sok hiányzója ellenére a győri csapat a második félidőben szép támadásokat vezetve és parádés gólokat lőve újabb fontos három pontot szerzett idegenben.

Az együttes szerdán újabb Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára a Haladás otthonában: érdekesség, hogy a szombathelyi gárda elhalasztotta a hétvégi bajnokiját, akik így pihentebben fogadhatják a győrieket.

Dörnyei Balázs: “Ellentétes félidőket játszottunk. A második játékrészben már magasabb fordulatszámon pörögtünk, ami meg is látszott az eredményen. Készülünk a hétközi kupamérkőzésre, ahol egyértelmű célunk a továbbjutás, hiszen szeretnék zsinórban is harmadszor bejutni a döntőbe!”

Forrás: ETO FC Győr

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #női foci |