Megerősített kerettel küzd céljaiért a SERCO UNI Győr

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.05.30. 19:39

Kiemelkedően szerepelt az elmúlt idényben a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata, amely a 2023-24-es szezonnak még erősebb kerettel vághat neki. A bajnoki ezüstérmes gárdából nyolcan távoztak, a helyükre hét minőségi játékost igazolt a klub.

A győri csapatban folytatja az amerikai Destiny Slocum, aki ezt megelőzően a francia Touluse-t erősítette, s irányítóként lehet segítségére Cziczás László együttesének. Az erőcsatár posztjára érkezett Cyesha Goree a Szekszárdtól. A magyar válogatott játékos több éves Euroliga-tapasztalattal rendelkezik, így rutinjával nagyban hozzájárulhat, hogy a győriek ne csak idehaza, hanem a nemzetközi porondon is sikeresek legyenek.

Az UNI Győr megállapodott az amerikai Diamond Millerrel és a brit Kristine Anigwével is, rajtuk kívül pedig Gyöngyösi Janka, Laura Molnárová, valamit Hegedűs Janka is csatlakozott az alakulat keretéhez.

,,Az idei csapatot úgy építettük fel, hogy bekerüljön a legjobb négy közé a bajnokságban, és éremért játszhasson. Ehhez képest egészen a bajnoki döntőig meneteltünk. A másik célunk az volt, hogy a közönséget visszacsábítsuk a lelátókra. A szezon legfontosabb mérkőzéseit rendre telt ház előtt játszhattuk, így ez is teljesült. Mindez viszont komoly felelősséget jelent a csapat számára, hiszen amit eddig meglepetésként elértünk, az innentől kezdve elvárás lesz. Összetett szezonként tekinthetünk a 2023-24-es idényre, hiszen a bajnoki ezüstéremmel megkapjuk a lehetőséget az Euroliga-szereplésre. Ez a kettős feladat másfajta játékosállományt és felkészülést követel meg. Három alappillérre kell támaszkodnunk: az akaratra, a hitre és a szenvedélyre – fogalmazott Fűzy András, a klub elnöke.

Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester büszke a győri kosarasokra, akiket a városvezetés továbbra is kiemelten támogat.

,,Amikor a csapatot köszöntöttük a városházán, már elmondtam, de megismétlem: bízom benne, hogy a következő szezonban is kiemelkedő eredményeket ér el az UNI Győr. Az önkormányzat hosszú ideje a klub mellett áll, s éves szinten 20 millió forintot biztosít neki. Ez az a csapat, amely igencsak rászolgál erre a támogatásra. A bajnoki ezüstérem fantasztikus eredmény, öröm volt járni a mérkőzésekre, különösen az idény utolsó részében. Az UNI Győr népszerűségét jelzi, hogy a hazai találkozóin olykor többen vannak, mint a labdarúgó-meccseken.

A Grabo-sátor építése egyébként még tovább növeli a lehetőségeket az utánpótlás számára, ezzel is erősítjük a kosárlabdát a városban” – mondta Radnóti Ákos, aki Szombati-Serfőző Eszterhez, a Széchenyi István Egyetem szolgáltatásokért és hallgatói életért felelős igazgatójához hasonlóan, dedikált mezt és sálat vehetett át a klub vezetésétől.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #kosárlabda |