Magyar Kupa

Megérdemelten ment tovább az ETO

Illusztráció: Vig Norbert
Győr+
2020.09.20. 11:39

A MOL Magyar Kupa 6. fordulójának szombat esti játéknapján Májer és Priskin dupláival gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást az ETO.

Csató Sándor két helyen változtatott az előző bajnokihoz képest, a védelem jobb oldalára Kovács Krisztián került be, míg a középpályán ezúttal Kiss Máté kapott szerepet.

Bátran kezdett a Pápa, távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek nem okoztak veszélyt a győriek kapujára. Májer góljával korán előnybe kerültek a zöld-fehérek: szépen húzott befelé a bal oldalról, a tizenhatos vonaláról lőtt, ami megpattant egy védőn, így került a hazaiak kapujába 0-1.

A 25. perc után abszolút fölénybe került az ETO, a jobb oldal volt különösen aktív ebben az időszakban. Szimcso gyakran forgatta be a védőket, éppen egy ilyen szituáció után sikerült neki Priskint megtalálnia egy beadással, aki látványosan, előre vetődve fejelte a hálóba a labdát 0-2.

Aztán felgyorsultak az események, négy perccel később Bagi végzett el egy nagy bedobást, Temesvári csúsztatta Vári elé, akit a menteni igyekvő védő megrúgott az öt és feles sarkánál, így jöhetett a büntető, amit Priskin higgadtan gurított a kapu jobb alsó sarkába 0-3.

Ezután magára talált a Pápa, Nagy szépen centerezett, a középen érkező Szabó elegánsan sarkazott a győri kapuba 1-3.

Itt még nem volt vége a félidőnek, hiszen egy perccel a hármas sípszó előtt a végig nagyon aktívan és veszélyesen játszó Kovács Krisztián futott el a jobb oldalon, visszaguítására Májer érkezett, aki simán lőtt a hazai kapuba, ezzel megduplázva góljainak számát. 1-4.

A második félidőben sem állt le a Győr, ennek ellenére a következő gólt a pápaiak szerezték. Egy visszagurított labdát Hanzl a büntetőpont magasságából nagy erővel vágta a léc alá 2-4.

Távoli lövésekkel is többször próbálkoztak a zöld-fehérek, ennek ellenére a következő gól közvetlen közelről érkezett egy felívelést követően, amit Temesvári csúsztatott a kapuba 2-5.

A vége előtt nem sokkal a korábban beállt Farkas Balázs is feliratkozhatott a gólszerzők közé, Májer pontos beadását pofozta a kapuba, így kialakítva a végeredményt 2-6.

Csató Sándor:Az elején gyorsan gólt tudtunk szerezni, így az ellenfél nem tudott beállni bunker futballt játszani. Az első félidőben az volt a pályán, amit elterveztünk, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk. A második félidőre azt kértem a játékosoktól, hogy ne álljanak le, focizzanak tovább úgy, ahogy az első játékrészben, támadjunk tovább, hiszen önbizalom növelőnek tökéletes volt ez.

Pápai Perutz FC – WKW ETO FC Győr 2-6 (1-4)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Kovács G. (Kulman, Domján).

Pápai Perutz FC: Horváth B. – Bence, Koronczai, Nagy T, Böröczky, Hanzl, Irmes (Kalász 45′), Skriba (Márton 80′), Szilágyi, Iványi, Szabó Zs (Benecz 60′). Megbízott edző: Orovecz András.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Vári, Temesvári, Kerkez, Bagi, Kiss M., Berki (Múcska 80′), Májer, Szimcso (Szuhodovszki 82′), Priskin (Farkas B. 70′). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Szabó Zs., Hanzl ill., Májer (2), Priskin (2), Temesvári, Farkas B.

Sárga lap: Berki (70′), Farkas B. (72′)

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |