Női labdarúgás

Megérdemelten jutottak tovább a győri lányok

Győr+ eto.hu
2022.12.03. 17:55

A Simple Női Kupa 4. fordulójában a nagy rivális MTK Budapest otthonában aratott győzelmet, és jutott a következő körbe az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata.

MTK Budapest – ETO FC Győr 2-4 (0-3)
Budapest, Lantos Mihály Sportközpont. V.: Urbán (Hovanecz, Jakab).Ű
MTK Budapest: Varga L. – Vajda, Farádi-Szabó, Sipos, Vachter, Barkóczi (László H.), Pinczi (Haraszti), Palama, Milunovic (Csuhai), Bánfi (Vas), Magyarics. Vezetőedző:Makrai László.
ETO FC Győr: Borok – Vida (Öreg), Nagy F., Kaziupa, Németh L., Savanya, Herczeg, Süle (Malesevic), Sali (Fél P.), Cameron, Khimych. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gsz.: Vachter (58’), Csuhai (84’) ill. Herczeg (11’), Cameron (33’), Németh L. (41’), Khimych (63’).

Fejtörést okozott a mérkőzés előtt a szakmai stábnak a csapat összeállítása, ugyanis az ETO válogatott védője, Kovács Laura a héten edzés közben sérülést szenvedett, így nem állhatott Dörnyei Balázs rendelkezésére.

A 11. percben sikerült megszereznie a vezetést a zöld-fehéreknek: Herczeg kiszorított szögből végezhetett el szabadrúgást, lövésébe a hazaiak kapusa csak beleérni tudott, védeni azonban nem 0-1. Bő félóra játék után növelni tudták az előnyt a győriek: Khimych cselezte végig magát a baloldalon, beadására Cameron érkezett, aki két védő szorításában a kapuba juttatta a labdát 0-2.

A félidő vége előtt újabb ETO-gól született: Németh Loretta két embert megvert a baloldalon, az alapvonalról erősen lőtt középre, ahol egy hazai védő közreműködésével a gólvonalon túlra jutott a labda 0-3.

Az első játékrészben végig nagy mezőny- és labdabirtoklási fölényben játszottak a győriek, a gólok után is folyamatosan a vendégek támadtak és törekedtek az előny növelésére. A szünetben egy újabb válogatott védő dőlt ki a sorból, Vida Boglárka nem érezte jól magát, és sajnos nem tudta folytatni a játékot. Helyére hosszú kihagyás után a sérüléséből visszatérő Öreg Cintia érkezett.

Az 58. percben szépített az MTK! Vachtert indították egy előrevágott labdával, aki a kimozduló Borok fölött a kapuba emelt 1-3. Öt perccel később Khimychet indították a bal szélen, betolta a labdát a védők mögé, és csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt a sértett rúgta a kapu bal oldalába 1-4. A 84. percben egy újabb előre ívelt labdából tudott eredményes lenni a hazai csapat. Ezúttal Sipos lépett ki, aki önzetlenül gurított Csuhai elé, ő pedig az üres kapuba lőtt 4-2.

A második negyvenöt perc már kiegyenlítettebb játékot hozott, de a továbbjutás így sem forgott veszélyben, megérdemelten jutott az ETO a Simple Női Kupa következő körébe.

Dörnyei Balázs: – Nagyon büszke vagyok a lányokra, jól álltak bele a mérkőzésbe! Az első félidő hasonlított a hazai mérkőzésre, háromgólos előnyt tudtunk szerezni. A második játékrész első tíz-tizenöt percében volt némi zavar a gépezetben, ekkor tudott is egy gólt szerezni az MTK, de utána végig nálunk volt a labda, a hazaiak inkább az előre vágott labdákkal próbáltak operálni, amiből tudtak még egy gólt szerezni. Az mindenképp pozitív, hogy a mérkőzés kilencven percéből gyakorlatilag egy jó hetvenöt percig kontroll alatt tartottuk a labdát. Abból mindenképp tanulnunk kell ami történt a második félidő első tizenöt percében, ott éreztem egy kis remegést a csapaton. Dolgoznunk kell, hogy ezekben a pillanatokban is sokkal stabilabbak legyünk mentálisan. Gratulálok a lányok egész éves szerepléséhez, emellett mindenkinek köszönettel tartozunk az ETO-családból, aki az eredményeink eléréséhez hozzásegített minket, és hozzájárult, hogy sikeresek lehessünk.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |