Megbetegedett a fél brazil válogatott

Győr+ Győr+ Archív
2022.12.01. 20:59

A világbajnokság első tíz napjában nagy jövés-menés volt a brazil orvosi stáb rendelőjében, az elkerülhetetlen sérülések mellett többen panaszkodnak rosszullétre. - írja a nemzetisport.hu.

Az egyik legtöbbet dolgozó stábtag a brazil válogatottnál mostanság Rodrigo Lasmar csapatorvos, akihez eleinte csak a sérültek érkeztek – Neymar és Danilo az első csoportmérkőzést követően, Alex Sandro a második meccs után –, de néhány napja egyre többen keresik fel megfázásos tünetekkel.

A brazil sajtó beszámolója szerint eddig fél csapatra való játékos került Lasmar doktorhoz lázzal, hányingerrel, torokfájással. A baj nem jár egyedül, először a bokasérüléséből lábadozó Neymarról derült ki, hogy lázas, és a Svájc elleni második csoportmérkőzést a hotelszobájában nézte. Másnap Antony hagyta ki az edzést hasonló okok miatt, majd Vinícius Júnior és Lucas Paquetá mutatott vírusos tüneteket. Kedden a hányingerrel küzdő kapus, Alisson nem tudta vállalni a teljes edzésmunkát, a tréning után pedig Raphinha jelezte az újságíróknak a vegyes zónában, hogy elment a hangja.

További aggodalomra adhat okot, hogy a szerbek és a svájciak elleni meccset követő napokon kimenőt kaptak a játékosok, a szeretteikkel tölthettek el néhány órát, s a hírek szerint a családtagok között is egyre több a lebetegedés.

A magyarázatok szerint a hősokk okozhatta a brazilok megbetegedését, mert a tűzforró utcákról szinte jégveremmé hűtött helyiségek várják az embereket Katarban. A brazil sajtó ugyanakkor megemlíti, hogy a FIFA protokollja nem írja elő Covid-tesztek elvégzését, pedig a fertőzéshullám súlyos következményekkel járna.     

Forrás: nemzetisport.hu