Még egy dolog, amiben a magyarok a legjobbak

Győr+ Győr+ Rádió
2023.01.17. 13:38

Janicsek Zsanett, Magyarország egyik legjobb teqball játékosa, amit ismét bebizonyított, hiszen 2021-ben Lengyelországban vegyes páros, egy évvel rá 2022-ben pedig női páros kategóriában Vasas Leával, ismét elhozta a világbajnoki címet.

A teqball magyar találmány, amely a labdarúgás és az asztali tenisz ötvözetéből keletkezett. Egyelőre még nem került ki az olimpiai játékok közé, de jó úton halad a Magyar Teqball Szövetség által. Egyre több játékot rendeznek az USA-ban is, ezzel népszerűsítve a sportot. „Én úgy gondolom, hogy mindenféle téren a magyarok dominálnak ebben a sportban, a magyar mezőny annyira az elitben van, hogy egy VB kvalifikációt erős túlzással, de majdnem nehezebb megnyerni, mint egy világbajnokságot és más országok kérnek tőlünk segítséget” – árulta el Janicsek Zsanett, kétszeres teqball világbajnok.

Zsanett rengeteget utazik a versenyek és az edzések miatt. A bázis Budapesten van, ahol Magyarország legnagyobb teqball arénája is található, két nagy csarnokkal, ahol rendszeresen tartanak edzéseket. Két hét múlva Észak-Macedóniába, Skopje városába készül Zsanett, ahol megrendezik a következő European Teqball Tour állomást, ami egyben a 2023 nyári European Games kvalifikációs versenye is. Ez egy nagyon fontos verseny, ahol Zsanett egyéni és női páros kategóriában is indulni fog.

Műsorvezetők: Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #teqball |