MATSZ: Kovács Zsófia döntőzhetett, 14.200 ponttal ezüstérmes Bukarestben

Győr+ Fotó: MATSZ/Freschli József
2024.06.30. 17:51

Kovács Zsófia nagyot versenyzett Bukarestben. Az Európa-bajnok tornász első számú tartalékként várta a vasárnapot, az utolsó pillanatban pedig döntőbe jutott, mivel portugál vetélytársa lemondta a felemáskorlát finálét, így az olimpiai kvótáért küzdő Székely Zója és Kovács Zsófia is bemutathatta gyakorlatát a legjobbak között a RomGym Trophy-n - számol be róla a Magyar Torna Szövetség.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy az utolsó pillanatban, teljesen váratlanul érte a versenyzőket az új helyzet. „Zsófinak még versenydressze sem volt, így a társai segítettek neki ebben. Ennek ellenére Kovács Zsófia végül ezüstérmes lett, 14.200 pontot szerezve. Székely Zója kisebb hibával 12.600 pontot gyűjtött. Kettejük különversenyének kiírása úgy szólt, hogy aki a két nap alatt a magasabb pontszámot éri el, az nyer. Zója a selejtezőben 14.050 pontot ért el. Nekem az a dolgom, hogy a hivatalos jegyzőkönyveket beterjesszem az elnökség elé kedden, ahol döntés születik az olimpiai kvótáról.” – mondta Draskóczy Imre, aki beszámolt arról is, hogy ugráson Péter Sára ezüstérmet, Bácskay Csenge pedig bronzérmet szerzett. „A harmadik olimpiai kvótásunk Czifra Bettina Lili vasárnap tisztább, szebb gyakorlatokkal rukkolt elő gerendán és talajon, úgyhogy a mai nappal elégedett voltam a teljesítményével.” – zárta értékelőjét a szövetségi kapitány.

A Magyar Torna Szövetség azt is írja, hogy a férfi mezőnyben Mészáros Krisztofer négy szeren jutott döntőbe. A párizsi olimpiára készülő tornász lólengésben és korláton aranyérmes lett, míg nyújtón és gyűrűn negyedikként zárt. Szűcs Róbert, a férfiak vezetőedzője elmondta, hasznos versenyen van túl Mészáros Krisztofer. „Ez volt egyben a párizsi játékok előtti utolsó megmérettetés. Felkészülésben ott tart, ahol most lennie kell. A hibákat még kijavítjuk a kiutazásig, aztán következhet az olimpia” – mondta Szűcs Róbert.

Forrás: Magyar Torna Szövetség/Facebook

Kapcsolódó témák: #Magyar Torna Szövetség | #torna |